Mistanke: købte udstyr til at fjerne lig

Liget af den forsvundne storsvindler Henrik Haugberg Madsen er stadig ikke fundet. Politiet mistænker, at den ene af de to mordsigtede købte udstyr til at bortskaffe liget

I ni måneder har Henrik Haugberg Madsens lig været forsvundet efter at han, ifølge politiet, blev skudt i dette sommerhus i Karrebæksminde.(Foto: Per Rasmussen)
I ni måneder har Henrik Haugberg Madsens lig været forsvundet efter at han, ifølge politiet, blev skudt i dette sommerhus i Karrebæksminde.(Foto: Per Rasmussen)

På niende måned er liget af den forsvundne storsvindler Henrik Haugberg Madsen, 40, sporløst forsvundet.

Men politiets mistanke mod hans samlever Bo Madsen, 40, og den tidligere narkodømte Claus Stokholm Larsen, 46, er blevet så bestyrket gennem de seneste fire ugers efterforskning, at politiet i dag fik varetægtsfængslet de to mænd i endnu fire uger.

Bo Madsen og Claus Stokholm Larsen blev fremstillet i eftermiddag ved retten i Næstved. Efter et tre timer langt retsmøde blev de sigtede isolations-fængslet i fire uger mere.

Politiet sigter de to for at have skudt Henrik Haugberg Madsen den 11. november sidste år i et sommerhus i Karrebæksminde og skaffet hans lig af vejen.

Læs også: Her blev Henrik myrdet

ekstrabladet.dk erfarer, at politiet har fået en række nye oplysninger i sagen, der peger på de to mænd, som nægter sig skyldige.

Lejede kassevogn
Claus Stokholm Larsen skal i ugen op til Henrik Haugberg Madsens forsvinden have købt udstyr for et større beløb, der kan anvendes til at skaffe et lig af vejen. Samtidigt har han leaset en hvid kassevogn gennem sit selskab 'Ino Invest aps' i Glostrup.

Den aften Henrik Haugberg Madsen forsvandt blev der set en hvid Mercedes kassevogn ved sommerhuset.

Yderligere skal Bo Madsen have lånt cirka 100.000 kr. af sin nye kæreste den 35-årige frisør T i tiden op til drabet - penge som de to sigtede kan have anvendt til at udføre mordkomplottet.

- Vi har også hørt disse 'rygter', og alle oplysninger som kan være interessante for sagen bliver naturligvis efterforsket, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen, Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi.

Han vil ikke konkret kommentere oplysningerne, fordi sagen fortsat kører for lukkede døre.

- Når vi nu beder om yderligere fire ugers varetægtsfængsling er det naturligvis fordi vi mener, at vores efterforskningsmateriale kan bære det, siger Søren Ravn-Nielsen.

Læs også: Kan dømmes for mord uden Henriks lig

Han appellerer stadig til befolkningen om hjælp til at finde liget af Henrik Haugberg Madsen. Politiet har ingen anelse om, hvor og hvordan han er skaffet af vejen. Og uden liget kan det blive vanskeligt, men ikke umuligt, at gennemføre en retssag mod de to sigtede.

Læs også: Trekantsdrama op til mystisk forsvinden

Frisøren T. er central i det formodede trekants-drama. Bo Madsen ville forlade sin mangeårige samlever og 'partner in crime' Henrik Haugberg Madsen til fordel for den smukke frisør.

Bøssegangsterne Bo og Henrik Madsen har de seneste mange år levet af plat og svindel og parret skulle for retten i en ny sag om million-svindel til efteråret samtidigt med at Østre Landsret behandler en tidligere svindelsag mod parret.

Bo Madsen og Claus Stokholm Larsen, der tidligere har afsonet ni års fængsel for narkotika, blev varetægtsfængslet den 30. juni, sigtet for i fælleskab at have planlagt og udført mordet på Henrik Haugberg Madsen.

Læs også: To fængslet for mordet på Henrik

Bo Madsen har forklaret, at Henrik Haugberg Madsen forlod sommerhuset i Karrebæksminde i vrede efter et skænderi om deres ophørte samliv. Bo Madsen ventede dog 18 dage med at melde eks-kæresten forsvundet til politiet.

'Pulverheksen' vidne
Politiets hidtil vigtigste bevis har været forklaringen fra Claus Stokholm Larsens hustru, der i detaljer har forklaret politiet, hvad der skete i sommerhuset. Hendes troværdighed er dog belastet af en kriminel fortid. Hun er flere gange dømt for at sende pulverbreve til politikere og myndigheder.

Henrik Haugberg Madsen efterlader sig to døtre, Stephanie, 20, og hendes 13-årige lillesøster.

Ved du noget om sagen tip os på sms/mms 1224 (det koster alm. smstakst) eller mail 1224@eb.dk