Rumæner løsladt efter røveri mod 91-årig

Næsten to år efter et groft røveri mod en 91-årig kvinde på Amager blev en 45-årig rumæner anholdt for udåden. Men i dag blev han løsladt i dommervagten

En 91-årig kvinde, der gik med sin rollator i Tyrolsgade på Amager, blev overfaldet af tre rumænske sigøjnere, der brutalt flåede et guldur af hendes arm.

To af rumænerne blev anholdt og idømt et års fængsel for røveriet, der skete i september 2009, mens den tredje har været eftersøgt siden overfaldet.

I går gik den eftersøgte 45-årige rumæner i fælden, da han kastede sig over et sagesløst ældre offer. Det skete i lægehuset på Hovedvejen i Tappernøje. Han forsøgte at få en 76-årig mand til at veksle en 20 krone, og snuppede så et bundt sedler fra mandens pung.

Han slap dog ikke godt fra tricktyveriet, fordi den 45-årige blev holdt tilbage af vidner indtil politiet kom. På politistationen viste det sig, at den 45-årige var eftersøgt fra politiet på Amager for røveriet mod den 91-årige i Tyrolsgade.

I dag blev den 45-årige fremstillet i Københavns dommervagt med krav om varetægtsfængsling.

Overvågningsfoto usikkert
Men dommeren løslod ham, fordi genkendelsen af ham på et overvågningsfoto fra en bank, hvor røverne blev filmet straks inden overfaldet på den 91-årige, var usikker.

- Dommeren mente ikke, at genkendelsen på billedet var sikker, så han er nu løsladt til gaden. Tricktyveriet i Tappernøje bliver han heller ikke fængslet på, siger vagtleder Steen Mikkelsen, Station Amager.

Den 91-årige i Tyrolsgade blev passet op af tre sigøjnere, der ville veksle penge. Men kvinden fattede mistanke og afviste dem. Men de havde spottet hendes kostbare Omega guldur. Så de greb fat i hendes og rev gulduret af, før de flygtede i en bil.

Den 91-årige fik skrammer og blodudtrædninger på armen.

Et par dage senere fik en vaks betjent øje på rumænernes bil på Vesterbro, og tre sigøjnere blev anholdt, hvoraf de to senere blev dømt for røveriet. I bilen fandt politiet den 91-åriges guldur, som hun fik tilbage.