Appelsag udsat for dømt dansker i Bahrain

Den danske aktivist, som i sidste uge blev idømt livstid i Bahrain, må vente tre måneder på sin appelsag

Appelsagen mod den dansk-bahrainske aktivist Abdulhadi Alkhawaja i Bahrain udsættes til den 11. september.

Det første møde i appelinstansen blev holdt onsdag, og her traf dommeren beslutningen om at udsætte sagen til den 11. september.

Det oplyser Christian Kønigsfeldt, der er dansk ambassadør i Saudi-Arabien, som også dækker Bahrain.

- Det var alene en formalitetssag i dag. Advokaterne bad om, at der kunne føres nye vidner, og så traf dommeren beslutningen om at udsætte sagen, siger Kønigsfeldt til Ritzau.

Grunden til, at sagen udsættes så længe, er, at der er ramadan i mellemtiden.

I sidste uge blev danskeren idømt livstid i fængsel for at forsøge at vælte landets regime sammen med 21 andre.

Han blev blandt andet kendt skyldig i at forsøge at omvælte regimet og kongefamilien og med magt forsøge at ændre forfatningen og indføre en republik.

Den 50-årige prodemokratiske aktivist har siddet fængslet siden den 9. april, men Christian Kønigsfeldt har endnu ikke fået tilladelse til at besøge ham i fængslet.

- Jeg så ham under retssagen. Det er svært at vurdere, hvordan han har det, når man står otte meter fra. Men han stod på benene og havde klare øjne, siger Kønigsfeldt og fortsætter:

- Jeg har talt med hans hustru, som siger, at han efter omstændighederne har det okay. Han var blevet udsat for vold efter sidste retssag, da han råbte op, men han har været på hospitalet og er blevet behandlet.

En svensk statsborger, der sammen med danskeren og 20 andre var for retten, blev også dømt til livstid for terror og forsøg på at vælte Bahrains styre, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Den danske udenrigsminister, Lene Espersen (K), samarbejder nu med den svenske udenrigsminister, Carl Bildt, for at lægge pres på Bahrain til at løslade de to mænd.