Voldtægtsoffer spillede død for at overleve

Anklageskrift: Rengøringskone spillede død for at overleve brutal taxachauffør, der 'kvalte' hende med hænderne

Det var en december morgen sidste år, da en 55-årige kvinde blev udsat for sit livs mareridt. Hun var netop mødt på arbejde på en skole i Vejle, hvor hun gjorde rent efter at have betalt den taxachauffør, som havde sat hende af, da hun blev overfaldet af en mand.

Fulgte efter sin kunde
Anklageskriftet mod den 31-årige taxachauffør, som efterfølgende blev anholdt, afslører nu, at den 55-årige kvinde spillede død - simpelthen for at redde livet.

Inde på skolens område blev kvinden først væltet omkuld med slag og spark på kroppen og i hovedet. Dernæst tog manden flere gange halsgreb på hende og slog hendes hoved ned i gulvet og mod en radiator flere gange.

Læs også: Taxachauffør anholdt for voldtægt

Men her stoppede brutaliteten ikke. Den voldsomme taxachauffør, som havde set sit snit til at snige sig efter kvinden ind på skolen, satte sig overskrævs på hende og forsøgte med en bluse viklet omkring hendes hals at kvæle hende. Dét forsøg mislykkedes, men manden tog dernæst blot fat med de bare næver og strammede grebet, indtil hun mistede bevidstheden.

Reddede livet ved at spille død
Det er politiets overbevisning, at manden ville voldtage kvinden, som efter et stykke tid vågnede op. Men da gerningsmanden opdagede dette tog han påny fat om hendes hals, indtil hun ikke længere kunne få luft. Ifølge anklageskriftet var kvindens eneste chance for overlevelse, at lade hovedet falde ned til den ene side og 'spille død'. Først herefter slap manden grebet om kvindens hals.

Seksuelt overfald
I stedet forgreb han sig på hende seksuelt efter først at hive bukser og trusser af hende. Den 31-årige blev efter overfaldet, via hjælp fra taxacentralen og hans vognmand, anholdt senere på natten.

Han har siden overfaldet siddet varetægtsfængslet - men er nu overført til surrogat på en psykiatrisk afdeling.

Retssagen starter i september.