Trykket journalist i retten

36-årig freelancejournalist fremstilles nu - mistænkt som bagmand i narkoring

Han plejer at være det største smil i rummet, når han træder ind i et lokale. Sådan er det ikke længere. Den 36-årige freelancejournalist med fortid på både Ekstra Bladet og Politiken var trykket, da han tirsdag morgen blev 'vendt' i dommervagten i Københavns Byret.

Her er han sigtet for at være bagmand i en smuglergruppe, der har stået for at indføre omkring to kilo ren kokain fra Sydamerika til Danmark - indsmuglingen skal være foregået ikke længe efter han arbejdede på en artikelserie for Ekstra Bladet, hvor han afslørede 'Dødens købmænd' - kokainhandlere på Vesterbro i København.

Læs også: Anholdt for narko

I sagen er yderligere en 39-årig mand blevet fremstillet. Han sigtes for at have medvirket til indsmuglingen. Til dagligt driver han en import-virksomhed i København.

Hvordan de to stiller sig til sigtelsen, ved man først senere. Men det var tydeligt, at ingen af dem var stolte over at være i centrum, da sigtelsen blev læst op.

I følge sigtelsen stod freelance-journalisten og hans 39-årige medsigtede bag indsmuglingen af to kilo kokain i perioden 28. januar til 8. februar i år.

To allerede dømt
Dengang blev en 34-årig argentiner og en 35-årig brasilianer anholdt på en båd på Christianshavn på mistanke om kokain. Den ene var i besiddelse af 20 gram kokain.

På sydamerikanernes hotelværelse på Vesterbro fandt politiet de to kilo kokain skjult i bagagen. Kokainen havde en styrke på 75-80 %. Det betyder, at kokainen kunne blandes op til cirka 8-10 kilo salgsbar kokain.

De to sydamerikanere blev 15. marts hver idømt seks års fængsel. Det var under efterforskningen af den sag, at politiet kom på sporet af de to smuglerisigtede.