Sexoffer lettet over anholdelse

Den 22-årige aupair-pige, der næsten blev dræbt under sexoverfald, fik besked om anholdelsen af den formodede sexgalning, blot en halv time efter anholdelsen

Den 22-årige aupair-pige var i livsfare efter det brutale overfald ved Helligaandskirken i København. (Foto: Ekstra Bladet)
Den 22-årige aupair-pige var i livsfare efter det brutale overfald ved Helligaandskirken i København. (Foto: Ekstra Bladet)

Hun kan fortsat stort set ikke huske noget som helst, efter hun blev slået bevidstløs af en sexgalning ved Helligaandskirken i København. Men den 22-årige schweiziske aupair, der i marts blev forsøgt voldtaget og dræbt, er dog glad og lettet over, at politiet i fredags endelig kunne slå til og anholde en formodet gerningsmand.

Glad og lettet men husker ingenting
- Vi ringede hende op en halv time efter, at vi havde anholdt ham i fredags. Hun blev naturligvis glad over at høre det, men var også meget fattet omkring det, forklarer politikommissær Steffen Th. Steffensen til ekstrabladet.dk.

Den 22-årige pige var i livsfare efter overfaldet, hvor gerningsmanden slog hende flere gange og smed hende over en mindre mur ind på kirkens grønne område. Det er politiets teori, at den eneste grund til at hun ikke blev voldtaget var, at sexgalningen simpelthen troede, at hans offer var død.

Se også tv: Hvem er dette vidne?

Venter på dna-svar
Overfaldet var så voldsomt - både fysisk og psykisk - at den unge kvinden fortsat intet husker. Dét på trods har politiet på nuværende tidspunkt ikke umiddelbart tænkt sig at forevise hende et billede af den formodede og anholdte gerningsmand.

- Jeg tror simpelthen ikke, at et billede vil hjælpe hende med at huske. Vi har haft hende med på gerningsstedet mange gange og har været i løbende kontakt med hende uden held. I første omgang afventer vi resultatet fra dna-prøverne. Vi har sikret os forskellige effekter og håber, at kunne få et endeligt match fra noget blod eller andet på hans tøj, sammenlignet med de sædrester, der blev fundet på kvinden, siger politikommissæren.

Se også tv: Nattejagt på sexgalning

Nægter sig skyldig
Den sigtede 19-årige marrokanske asylansøger blev fældet på grund af et jakketyveri i Allerød, hvor politiet fandt blod fra gerningsmanden. Han blev lørdag varetægtsfængslet i 12 dage.

Hvad der blev sagt under det lukkede grundlovsforhør vides ikke, men overfor politiet har han dog i første omgang nægtet sig skyldig i anklagerne om det grove sexoverfald.