Roskilde-deltager tissede på festival-vagt

Roskilde Festival er slut for en 18-årig mand, som er blevet smidt ud for at tisse på en festival-vagt. Politiet melder ellers om fredelig fest

Disse tissetrængende ungersvende har intet med tissesagen at gøre. (Foto: Claus Lunde)
Disse tissetrængende ungersvende har intet med tissesagen at gøre. (Foto: Claus Lunde)

Når man skal, så skal man, men man behøver ikke nødvendigvis at stille sig til at tisse på andre.

Det var ikke desto mindre hvad en 18-årig mand valgte at gøre mandag aften ved 20.20-tiden på Roskilde Festival.

Han tissede op og ned af en frivillig festivalvagt, og da politiet kom for at tage sig et alvorsord med ham, kvitterede han med at sprøjte vand på ordensmagten.

Ekstremt provokerende
- Han var ekstremt provokerende, så det endte med at han fik klippet sit armbånd og fik en bøde for sin dårlige opførsel, siger Carsten Andersen, som er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Manden blev efterfølgende sat på fri fod.

TV: Pas på nikkel-smykker på Roskilde.

Den tossede episode er blandt det mest alvorlige, politiet indtil videre er blevet kaldt ud til i det, som Carsten Andersen kalder en dejligt fredelig fest.

96 tyverianmeldelser
- Der har ikke været en eneste voldsepisode, og det er jo imponerende, når så mange mennesker er samlet til fest. Men faktisk er det sådan år efter år. Vi har meget få sager, siger han til ekstrabladet.dk.

Tyverier har der været en del af, men langt fra lige så mange som sidste år. Politiet har fået 96 anmeldelser mod 216 på samme tidspunkt i fjor.

TV: Bikiniklædt vejrvært tester badesø.

Der er blevet anholdt et par tyveknægte og en 21-årige pusher, som blev knaldet med 15 gram kokain i salgsposer.

Svampe og hash
Han havde også svampe og hash på sig, og ved ransagning på mandens adresse blev der fundet en større mængde stof. Hvilke type stof, der er tale om, er ved at blive undersøgt.

Den 21-årige fremstilles i grundlovsforhør tirsdag med krav om varetægtsfængsling, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.