Far solgte døtre til sex i kolonihave

Far er tiltalt for at modtage penge og stoffer for pigernes seksuelle ydelser

De seksuelle overgreb er, ifølge anklageskriftet, sket i en kolonihave på Mågevej i Vejle. Foto: Google maps
De seksuelle overgreb er, ifølge anklageskriftet, sket i en kolonihave på Mågevej i Vejle. Foto: Google maps

Når to piger på otte og femten år var på besøg hos deres far, solgte han dem, ifølge anklageskriftet, til fire mænd, der misbrugte pigerne seksuelt. Heriblandt pigernes onkel

Det er de uhyrlige anklager mod en i dag 49-årig far, der også selv er tiltalt for at udsætte sine piger for seksuelle overgreb.

Overgrebene skete, ifølge sagens anklager Mette Schjoldager fra Sydøstjyllands Politi, i en onkels kolonihavehus på Mågevej i Vejle tilbage i 2002 og 2003, hvor faren ofte opholdt sig. Denne onkel er ikke tiltalt i sagen. På det tidspunkt var den yngste datter omkring otte år og den ældste omkring 15.

Politiet har kendt til sagen siden 2009, men anklageren vil ikke fortælle, præcis hvordan politiet fik nys om overgrebene så mange år efter, før sagen skal behandles i retten.

- Vi ser desværre ret tit, at sådanne sædelighedssager er ret gamle, fordi de forurettede ikke kommer frem noget før. Så det er ikke usædvanligt, at denne her sag ligger tilbage i 2002 og 2003, fortæller sagens anklager, Mette Schjoldager.

Yngste pige videoafhørt
Pigerne boede hos deres mor, da overgrebene skete, men hun er ikke involveret i sagen. Den yngste pige er blevet videoafhørt, fordi hun var mindreårig, og politiet har også afhørt yderligere en af pigernes søskende.

Et af anklagepunkterne i anklageskriftet lyder på, at den i dag 49-årige far har solgt sin datter til sex til en mand i Vejle, der siden er afgået ved døden.

Ifølge anklageskriftet modtog faren penge eller stoffer til gengæld for den otteåriges seksuelle ydelser.

Da politiet kom ind i sagen for to år siden blev de fire mænd blev varetægtsfængslet og var fængslet i en kort periode på 4-6 uger. Siden blev de løsladt, fordi dommeren vurderede, at der ikke var noget fængslingsgrundlag. Den kendelse blev siden vurderet og stadfæstet af landsretten.

Grunden til, at der først er rejst tiltale i sagen nu er, at der først skulle tilrettelægges to videoafhøringer af den yngste pige, afhøres vidner og foretages mentalundersøgelser af de fire tiltalte mænd, mens de var på fri fod.

Lettere retarderet
Ifølge mentalundersøgelsen er farbroren og en anden af de tiltalte lettere retarderede. Derfor vil anklagemyndigheden ikke gå efter en almindelig fængselsstraf til dem.

I stedet går man efter en foranstaltning, som indebærer kommunalt opsyn, anbringelse på en institution og for farbrorens vedkommende også misbrugsbehandling. Men faren og den fjerde tiltalte er fundet egnet til fængselsstraf.

- Statsadvokaten har haft sagen forelagt og vurderer, at der ikke bliver tale om en straf, der overstiger fire års fængsel, siger anklager Mette Schjoldager.

Sagen er berammet til 31. oktober og yderligere tre dage i november ved Retten i Kolding.

Ved du noget? Skriv til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (det koster almindelig sms-takst)