Narkoboss anholdt i Mexico

Mexicansk politi har anholdt lederen af det berygtede narkokartel 'La Familia'

Ifølge den mexicanske anklagemyndighed kan Jose de Jesus Mendez Vargas både skrive morder, bortfører og narkohandler på CV'et. (Foto: AP)
Ifølge den mexicanske anklagemyndighed kan Jose de Jesus Mendez Vargas både skrive morder, bortfører og narkohandler på CV'et. (Foto: AP)

Mexicansk politi gjorde natten til onsdag en stor fangst i kampen mod narkokartellet 'La Familia'.

Den formodede leder af kartellet, Jose de Jesus Mendez Vargas, alias El Chango, eller 'Aben', blev anholdt i provinsen Aguascalientes i det centrale Mexico.

- Anholdelsen skete uden kamp, oplyser talsmanden for de føderale sikkerhedsstyrker, Alejandro Poire, ifølge nyhedsbureauet AP.

Politiet har ikke oplyst andre detaljer for anholdelsen, men ifølge en anonym embedsmand, skete anholdelsen ved et politi-checkpoint.

- Med denne anholdelse er kommando-strukturen i denne kriminelle organisation blevet ødelagt, sagde Alejandro Poire.

Efter lederen og grundlæggeren af 'La Familia', Nazario Moreno Gonzalez', dødsfald i december, var 'El Chango' den øverst ansvarlige for adskillige drab, bortførelser, korruption og angreb på forskellige myndigheder og civilbefokningen.

Den mexicanske præsident, Felipe Calderon, kaldte anholdelsen 'et stort slag mod den organiserede kriminalitet' på sin twitter-profil.

'La Familia' blev grundlagt i Michoacan-provinsen i 2006.

Ud over drab og bortførelser stod 'El Chango' ifølge den mexicanske anklagemyndighed også bag smugling af kokain, marijuana og methamfetamin til bl.a. USA.

Den mexicanske regering havde udlovet en dusør på 2,5 millioner dollar for oplysninger, der kunne føre til anholdelsen af 'El Chango'.