Landsholdsspiller: Jeg troede, det var løgn

En ven til den nu løsladte T., som natten til søndag slog den nu afdøde Kevin, troede, det var løgn, da han hørte, hvad hans kammerat havde gjort

David Boysen, som er et af ungdomstalenterne indenfor dansk fodbold, har kendt den nu voldssigtede T. i syv år (Foto: Kenneth Meyer og Claus Bonnerup)
David Boysen, som er et af ungdomstalenterne indenfor dansk fodbold, har kendt den nu voldssigtede T. i syv år (Foto: Kenneth Meyer og Claus Bonnerup)

- Han er jordens flinkeste menneske, så jeg troede virkelig, det var løgn, da jeg hørte om episoden, fortæller David Boysen, som anses for et stortalent indenfor dansk fodbold og indtil videre har spillet 45 ungdomslandsholdskampe i de røde-hvide farver, og som til daglig spiller for superligaklubben Lyngby.

Han er en god kammerat til den 19-årige T., som i dag sad under spotlyset i Dommervagten i København. Her skulle han forklare sin version af, hvad der skete natten til søndag, da han uddelte op til tre knytnæveslag, som ramte Kevin Jelsdal i hovedet. Kevin Jelsdal faldt derefter om, hvorefter han døde.

Efter den 19-årige T. havde afgivet forklaring, mente dommeren dog ikke, at der var grundlag for at varetægtsfængsle ham. Derfor blev han kort efter løsladt.

Læs også: Obduktion, derfor døde Kevin

Vold ligner ham ikke
Ifølge David Boysen, som har kendt den nu voldssigtede i syv år, ligner det ham slet ikke at uddele knytnæveslag.

- Han har temperament, og selvfølgelig kan han godt lave en tackling til træning, men det her kommer meget bag på mig. Jeg tror heller aldrig, at han nogensinde har opført sig dårligt under en kamp eller modtaget et rødt kort, fortæller David Boysen og fastslår samtidig, at han heller aldrig har hørt om, at han skulle have været med i slåskampe uden for banen.

I Dommervagten forklarede den sigtede, hvordan han natten til søndag på diskotek Celcius i København var blevet grebet af frygt, og at det var det, som fik ham til at slå. Og den situation kan hans kammerat David Boysen godt se for sig:

Læs også: Før han døde: 'Jeg plaffer dig'

- Jeg tror, han har følt sig presset til at handle. Det er sket på et splitsekund. Jeg kender ham og kan godt se situationen for mig, siger han til ekstrabladet.dk.

Selvom T. i dag spiller fodbold på kontrakt i en dansk klub, har det ikke altid været lige nemt.

- Han rev et ledbånd over i akillessenen, som holdt ham fra fodbolden i omkring et år. Men selvom han var skadet, mødte han stadigvæk op til træning bare for at kunne være med, fortæller kammeraten .

De senere år er den 19-åriges interesse for fodbold dog indskrænket en smule, da skolen også er blevet af større betydning for T.