Blod i forrude fælder dødsbilist

En 37-årig mand omkom, da fem stangstive kammerater i december kørte galt. Ingen ville tage ansvaret, men nu er 36-årig idømt to års fængsel

Ulykken skete på en sneglat vej 28. december i fjor. Alle fem personer i bilen var hamrende berusede, og flere af de overlevende kan ikke huske, hvad der skete. (Foto: Jens Nielsen)
Ulykken skete på en sneglat vej 28. december i fjor. Alle fem personer i bilen var hamrende berusede, og flere af de overlevende kan ikke huske, hvad der skete. (Foto: Jens Nielsen)

36-årige Michael Thomsen fra Klovby blev torsdag idømt to års fængsel for uagtsomt manddrab og spirituskørsel.

Ved 01-tiden den 28. december i fjor kørte han og fire kammerater galt på Klovbygade i byen, hvilket kostede den 37-årige passager Morten Weinrik Gruby livet. De andre slap stort set uskadte.

Læs også: 'Pludselig lå han på vejen og blødte'.

Bilen skred ud i høj fart på den snedækkede vej og ramte et vejtræ, og de fire overlevende blev alle varetægtsfængslet, indtil politiet på baggrund af tekniske spor fastslog, at det var Michael Thomsen, der sad bag rattet.

Han nægter til stadighed at have været chaufføren.

Læs også: Stak af fra døende kammerat.

To af passagererne har tidligere fortalt til ekstrabladet.dk, at de alle var hamrende berusede, da de satte sig ind i bilen.

- Vi fik så mange shots, at det skubbede benene væk under os. Jeg anede faktisk ikke engang, hvad det var for en bil, vi kørte galt i. For vi havde også pelset tre-fire kasser øl, inden vi skulle til fest ude i Klovby, fortalte Frank Hansen, hvis kæreste Pia også var med i bilen, umiddelbart efter han var blevet løsladt af politiet.

Læs også: - Vi var pissefulde.

Den dømte har forklaret i retten, at han kun kan huske brudstykker fra den skæbnesvangre aften.

- Jeg kan huske, at vi på et tidspunkt var oppe i hans lejlighed, og så lå han lige pludselig på vejen med blod i ansigtet, mens jeg pustede luft ind i hans mund. Derefter blev jeg lænket fast til et skilt af politiet, og så befandt jeg mig i en ambulance, forklarede han.

Han blev dømt på baggrund af bilinspektøren, der i retten kunne påvise, at hans hoved under ulykken havde ramt forruden på en sådan måde, at han kun kunne have siddet på førersædet.

Det skriver nordvestnyt.dk.

1 af 2 To af passagererne, Jimmy og Frank, snakkede med ekstrabladet.dk efter de blev løsladt af politiet. De var tilsprøjtet med blod og var på strømpefødder, fordi deres sko var blevet fastklemt i bilvraget. (Foto: Per Rasmussen)
2 af 2 Ulykken skete på en sneglat vej 28. december i fjor. Alle fem personer i bilen var hamrende berusede, og flere af de overlevende kan ikke huske, hvad der skete. (Foto: Jens Nielsen)