Tre unge i fængsel for groft hjemmerøveri

Tre unge mænd får straffe på op til fire år og ni måneders fængsel for et groft hjemmerøveri i Horsens

Tre unge mænd fra Silkeborg, der alle er kendt skyldige i et groft hjemmerøveri mod en ældre mand i Horsens, er ved et nævningeting i Retten i Horsens blevet idømt fængselsstraffe på op til fire år og ni måneders fængsel.

Røveriet skete den 18. august sidste år, hvor maskerede mænd trængte ind hos en 78-årig mand og med vold og trusler tvang ham til at udlevere kontanter og et checkhæfte.

En 17-årig mand, hvis rolle ved hjemmerøveriet var begrænset, skal i fængsel i to år og tre måneder. Han er ud over episoden hos den ældre mand dømt for vold og for et tidligere røveri på en tankstation.

En 18-årig skal to år og fire måneder bag tremmer. Han blev ud over hjemmerøveriet dømt for to tilfælde af vold, herunder ét mod en politimand.

Den hårdeste straf på de fire år og ni måneders fængsel fik en 20-årig mand, der også blev dømt for et røveriforsøg og et forsøg på brandstiftelse.

Han blev desuden dømt for flere indbrud, som han begik, mens han var på springtur fra et fængsel, hvor han afsonede en straf for flere røverier og røveriforsøg.