Hvorfor kysser gangsterne på munden?

Italien undrer sig over, hvorfor en berømt mafia-leder blev kysset på munden af sin bodyguard uden for en politistation

Fotograferne var massivt til stede, da de to hårdkogte kriminelles læber mødtes foran politistationen. (Foto: AP)
Fotograferne var massivt til stede, da de to hårdkogte kriminelles læber mødtes foran politistationen. (Foto: AP)

Et kys er kun et kys, siger den gamle sang. Men hvad kan det betyde, når kyssetøjet bliver plantet solidt på italiensk mafia-boss - af en anden mand?

Det undrer italienske mafia-eksperter sig i hvert fald over. De har svært ved at finde hoved og hale et solidt kys mellem to medlemmer af den organiserede italienske underverden, skriver Assiociated Press.

Gangsterlederen Daniele D'Agnese blev fanget onsdag efter to år på flugt sammen Carmine Amato, den berygtede leder af Amato-Pagano-klanen, der er en del af det Napoli-baserede Camorra-syndikat.

Men da en Daniele D'Agnese skulle flyttes fra politihovedkvarteret i Napoli, havde en folkemængde samlet sig.

En enkelt ung mand, der regnes for at være en af Amatos tidligere bodyguards, maste sig gennem politifolkene og plantede et hårdt kys på D'Agneses mund.

Men var det et dødskys eller et kys af kærlig?

Den lokale avis La Stampa skrev, at kysset var et 'åbenlys gestus til de rivaliserende klar' om at fodsoldaterne fra Amato-Pagano-familien stadig er loyale på trods af anholdelserne.

Ifølge anklagerne fortsætter mange gangster-chefer med at drive deres kriminelle foretninger bag tremmerne. Det gør de via beskeder til besøgende koner og børn.

Kysset kan dog også være et signal til D'Agnese om, at der vil blive taget god hånd om hans familie, mens han er i fængsel.

Iagtagere undrer sig også over, at begge gangstere bar hvide t-shirts med motiver af den afdøde amerikanske skuespiller, James Dean.

Hvad tror du, kysset betød? Skriv din mening under artiklen!