17-årig redningsmand fundet død

En person er fundet død i Norge. Politiet formoder, at der er tale om en 17-årig, afghansk dreng, der i sidste uge reddede en kammerat fra at drukne

En person er fundet død ved Målselv i Troms i Norge. Politiet formoder, at der er tale om en 17-årig, afghansk dreng, der torsdag i sidste uge reddede sin kammerat fra at drukne.

- Personen er ikke identificeret endnu, men vi kan ikke udelukke, at der er tale om den 17-årige, afghanske dreng, siger Annette Sjøli fra Troms Politi til Aftenposten.no.

Hjalp ven fra druknedød
Tre drenge var ude at bade om aftenen den 9. juni, da en af drengene pludseligt fik problemer. Den 17-årige hjalp vennen og fik ham op på land, hvorefter den 17-årige forsvandt i vandet. Politiet blev alarmeret klokken 19.36, og på det tidspunkt havde den afghanske dreng været i vandet i 15 til 20 minutter.

Politiet iværksatte en redningsaktion for at finde den savnede dreng, men på grund af storm blev aktionen indstillet til næste morgen. På det tidspunkt var håbet om at finde drengen minimalt.

En ressourcestærk dreng
Den 17-årige dreng boede på et asylcenter for mindreårige i Olsborg, og her er man ikke overrasket over, at drengen kom vennen til undsætning.

- Han var en rigtig sød dreng. En ressourcestærk dreng, der havde lært meget norsk. Han var en glad dreng, der altid smilede, siger Gørill Traasdahl, der er ansat på asylcentret.