Tre teenage-ulykker med vejtræer

Tre 18-årige med nye kørekort har siden i aftes hævet ulykkestallet på de danske landeveje. Alle er de braget ind i vejtræer

På Amager var den forulykkede bil krøllet sammen om træet, og Københavns Brandvæsen spændte stålwirer på for at få den 'foldet' ud igen. De to teenagere slap med livet i behold - modsat tre andre unge efter sammenstød med vejtræer. (Foto: Jesper Centervall)
På Amager var den forulykkede bil krøllet sammen om træet, og Københavns Brandvæsen spændte stålwirer på for at få den 'foldet' ud igen. De to teenagere slap med livet i behold - modsat tre andre unge efter sammenstød med vejtræer. (Foto: Jesper Centervall)

Pinsen har været præget af voldsomme biluheld, der alle involverer teenagere bag rattet og træer i vejkanten. I alt tre uheld, tre døde og tre kvæstede.

På Amager på Kløvermarksvej kørte en bil kort før midnat med høj fart gennem et hegn og endte brat op ad et vejtræ.

- Der er et helleanlæg tæt ved ulykkestedet, hvor der er omkring 62 meter bremsespor. Så der har været skub på, siger den centrale vagtleder hos Københavns Politi, Mads Firlings, til ekstrabladet.dk.

Den 18-årige fører havde netop fået sit kørekort, og efter han med høj fart styrede bilen gennem først et helleanlæg, så et hegn inden det voldsomme sammenstød med træet, er han nu endt med et alvorligt kvæstet ben. Den 19-årige passager er sluppet med brud på den anden nakkehvirvel.

Læs også: Begge teenagere i bilulykke er nu døde

Anderledes fatalt gik det i Silkeborg, hvor begge personer i en Golf har mistet livet. Den 18-årige chauffør døde på stedet, da forældrenes bil hamrede ind i et vejtræ på Charlottenlundvej i den nordlige del af byen. I aftes klokken 20:57 fik politiet meldingen om dødsulykken, hvor der stadig var et spinkelt håb for den 16-årige passagers liv. Men tidligt i morges kunne lægerne på Aarhus Kommunehospital ikke gøre mere for at redde teenagerens liv.

Læs også: Endnu et dødsoffer efter træ-kollision

Den tredje soloulykke skete i Vallø, hvor føreren igen var 18 år med et nyt kørekort. Han slap med mindre alvorlige kvæstelser, mens den 19-årige passager kom svært til skade. Igen var bilen braget ind i et vejtræ, hvor ulykken senere skulle koste endnu en teenagers liv. Sent søndag aften fik politiet besked fra Køge Sygehus, at den unge mand ikke stod til at redde.

1 af 3 Både den 18-årige fører og den 16-årige kammerat tæller efter i nat med i den kedelige statistik over trafikdræbte. (Foto: Silkeborgbrand.dk)
2 af 3 Den 18-årige bilist var i en choktilstand efter ulykken, at politiet ikke kunne afhøre ham og få hans forklaring på sammenstødet med vejtræet, der kostede en 19-årig passager livet. (Foto: Henrik Larsen)
3 af 3 På Amager var den forulykkede bil krøllet sammen om træet, og Københavns Brandvæsen spændte stålwirer på for at få den 'foldet' ud igen. De to teenagere slap med livet i behold - modsat tre andre unge efter sammenstød med vejtræer. (Foto: Jesper Centervall)