Drabsdømt oberst er myrdet i Moskva

Oberst Jurij Budanov myrdede i 2000 en 18-årig pige i Tjetjenien. Fredag var det hans egen tur i Moskva

Den russiske oberst Jurij Budanov blev i 2003 blev dømt for at strangulere en 18-årig pige i Tjetjenien. Fredag middag skød og dræbte ukendte gerningsmænd ham i Moskva.

Det oplyser kriminalpolitiet i Moskva.

- Ifølge de foreløbige meldinger er den dræbte mand Jurij Budanov, lyder det i en erklæring fra politiet uden yderligere detaljer.

Skyderiet fandt sted på Komsomolskij Prospekt i den sydvestlige del af Moskva klokken 12.30 lokal tid.

Nyhedssitet lifenews.ru skriver, at gerningsmændene kom kørende til stedet i en bil af udenlands fabrikat, og at de skød Budanov gennem hovedet flere gange.

En politikilde siger, at drabet havde karakter af et lejemord.

Budanov kvalte i 2000 den 18-årige Elsa Kungajeva i Tjetjenien, og det blev dengang fremhævet som et eksempel på den russiske hærs systematiske brutalitet i den muslimske republik.

Budanov blev idømt 10 års fængsel i 2003 for bortførelse og mord. Han blev frigivet i januar 2009. Det blev mødt med protester fra russiske menneskerettighedsorganisationer.

Bare få dage efter hans frigivelse dræbte maskerede gerningsmænd menneskerettighedsadvokaten Stanislav Markelov, da han forlod et pressemøde, hvor han havde protesteret mod Budanovs løsladelse.

Også en ung journalist fra oppositionsavisen Novaja Gaseta, Anastrasia Baburova, blev myrdet ved den lejlighed.

I sidste måned dømte en russisk domstol en nationalist, Nikita Tikhonov, skyldig i drabene på Markelov og Baburova. Han har fået 30 års fængsel.