Brønderslev-mormor: Vores arme er åbne for børnene

Brønderslev-mormor vil gerne være der for sine børnebørn, der i flere år er blevet vanrøgtet og mishandlet af deres forældre

Forældrene til den dømte mor i Brønderslevsagen åbner gerne armene for deres børnebørn. Foto: Per Rasmussen
Forældrene til den dømte mor i Brønderslevsagen åbner gerne armene for deres børnebørn. Foto: Per Rasmussen

Mormoren til Brønderslev-børnene, Mary Jensen, har ingen kontakt med sine mange børnebørn, der har levet et usselt liv med vold, vanrøgt og seksuelt misbrug - senest i rædselshuset i Serritslev ved Brønderslev.

Men hun er klar til at tage imod dem, hvis de skulle ønske at få kontakt med bedsteforældrene på deres mors side.

De to ældre mennesker har ikke haft kontakt til deres datter Tina Jensen i 15 år og havde derfor heller ikke nogen anelse om, hvor skidt det stod til i familien.

Men efter datteren blev varetægtsfængslet, har de genoptaget kontakten og skrevet flere breve til hinanden.

Advarede datter
- Det er ham, der har holdt hende væk fra familien. Vi kendte ham i forvejen og advarede hende imod ham. Han forbedrer sig aldrig. Vi har heller ikke talt med børnene i alle de år. Jeg tror, at han (Harry, red.) var bange for, at de skulle fortælle os noget, siger Mary Jensen, der slår fast, at hun aldrig har brudt sig om sin tidligere svigersøn.

Læs også: Drømmer om en dagligdag med børnene

Sidste år, efter Brønderslev-sagen rullede, inviterede Tina sine forældre med til datterens konfirmation, men de måtte melde afbud, fordi de allerede havde sagt ja til at komme til konfirmation hos et andet af deres børnebørn.

Men Mary Jensen vil gerne have kontakt til børnene og overvejer selv at tage det første skridt.

Åbne arme
- På et eller andet tidspunkt vil jeg nok gøre det. De er stadig en del af familien, så jeg håber da på et tidspunkt at se dem igen. Men det er svært, for de er jo spredt over alle vinde, siger Mary Jensen til ekstrabladet.dk.

- Så du har åbne arme, hvis de skulle få lyst til at kontakte dig?

- Ja, det har jeg. Jeg synes jo også, det er synd for dem, siger Mary Jensen, der også er klar med støtte til datteren, når hun en gang kommer ud af fængslet.

Se billederne: Familiealbum fra Brønderslev

Mary Jensen og hendes mand har været mere igennem end de fleste. Deres ene datter er lige blevet kendt skyldig i uhyrligheder mod sine egne børn og en steddatter.

Begik selvmord
For seks år siden mistede de deres 37-årige datter og to børnebørn på 2 og 12 år i en tragisk brand i deres hus i Søllested, hvor datterens mand og dengang otte-årige pige reddede sig ud af flammehavet.

Og for tre år siden fik de endnu et knæk, da deres søn begik selvmord i fortvivlelse over, at konen var gået fra ham.

- Vi har været meget igennem. Nu håber vi ikke, at der kommer mere, siger Mary Jensen stilfærdigt.

Læs også: Brønderslev-mor ville være dagplejer

Hun har dog stadig en datter og en søn foruden Tina Jensen, selvom de aldrig kan erstatte dem, hun har mistet, ligesom hun også har et par søde børnebørn, som de ofte passer.

Nu håber hun bare, at den tidligere svigersøn Harry Antoft Larsen skal blive bag tremmer resten af sit liv, så han ikke har nogen magt over deres liv længere.

- Tror du, at Tina kan finde på at gå tilbage til ham?

- Det tror jeg ikke efter der her. Hun er bange for ham. Men jeg tror sagtens, at han, hvis han kommer ud af fængslet, kan manipulere hende. Men så må hun få hjælp, fastslår Mary Jensen.