Lolland Kommune kendte ikke til vanrøgt

Lolland Kommune vurderede, at omsorgssvigtede børn kunne blive boende hjemme trods elendige forhold

Familien boede i dette hus på Lolland. (Foto: Per Rasmussen)
Familien boede i dette hus på Lolland. (Foto: Per Rasmussen)

I maj stadfæstede Ankestyrelsen en afgørelse i Det Sociale Nævn om, at det først og fremmest var Lolland Kommune, der svigtede i den meget omtalte Brønderslevsag.

- I dag er det let at se, at forholdene i familien var langt mere alvorlige, end den gav indtryk af, skriver direktør Klaus Marius Hansen, Lolland Kommune, i en kommentar til, at forældrene mandag aften er kendt skyldige i grov vold og vanrøgt af deres børn.

Læs også: Brønderslev-søn: De fik hele tiden børn

Men kommunen fastholder, at den ikke vidste, hvor galt det stod til.

- Med de oplysninger, der er kommet frem, må alle spørge sig selv, om noget er blevet overset, eller om noget skulle være gjort anderledes, skriver direktøren.

- Sagen er blevet fremlagt, som om Lolland Kommune ikke har reageret på underretninger eller handlet over for familien. Det er naturligvis ikke rigtigt. Alle underretninger er taget alvorligt, og der er på en række områder blevet sat ind for at løse problemerne, tilføjer han.

Læs også: Brønderslev-offer: De snakkede om at slå mig ihjel

Ankestyrelsen har tidligere konkluderet, at der allerede i 2006 var grundlag for at anbringe børnene.

Det var dog ikke Lolland Kommunes vurdering på det tidspunkt.

- Det stod naturligvis klart, at der var tale om en familie, der havde behov for hjælp og støtte, men det var ikke kommunens vurdering, at der var grundlag for at anbringe børnene, skriver kommunen.

Den har dog taget Ankestyrelsens kritik til efterretning.