Sådan bliver Brønderslev-fars tid i fængslet

Harry Antoft Larsen, der sammen med sin kone netop er blevet kendt skyldig i Brønderslev-sagen, får en hård tid i fængslet, hvor fangerne hader ham

42-årige Harry Antoft Larsen går en hård tid i møde i fængslet, hvor han vil blive set som det usleste af det usle. (Privatfoto)
42-årige Harry Antoft Larsen går en hård tid i møde i fængslet, hvor han vil blive set som det usleste af det usle. (Privatfoto)

I retten har han nægtet alt, men hvis Harry Antoft Larsen vil have hjælp i fængslet, er et af de første skridt at erkende, hvad han har gjort. Både han og hans kone blev mandag aften kendt skyldige.

Det fortæller Susan Henriksen, der er socialfaglig leder i Anstalten i Herstedvester, hvor en stor del af landets sædelighedsforbrydere afsoner.

Læs også: Børnechef i Brønderslev sagt op

- Mange nye fanger benægter deres kriminalitet, som kan være svær for dem at erkende. Men de er nødt til at se kriminaliteten i øjnene, før det giver mening at hjælpe dem med terapi, siger hun.

Først den 21. juni skal straflængden udmåles.

Mobning og tæsk
Sexkriminalitet er nederst i det til tider barske fængselshierarki, hvor medindsatte ikke holder sig tilbage med mobning og i værste tilfælde tæsk, siger formand for Fængselsforbundet, Kim Østerbye.

- Sexkriminalitet og kriminalitet mod børn er nederst i hierarkiet, som toppes af folk med banderelationer. Det er meget dobbeltmoralsk, men alle kan blive enige om at man ikke skal gøre noget mod børn eller kvinder

Læs også: Her er Brønderslev-familiens fotoalbum

På grund af uroen blandt fangerne, kræver det ekstra bemanding, når sexforbrydere skal afsone. Det har Anstalten i Herstedvester, som også har en særlig afdeling for sædelighedsforbrydere.

Vigtigt at få en hverdag
Her afsoner sexforbrydere fra hele landet, og derfor er det også sandsynligt, at Harry vil blive anbragt her. Det kan være en stor omvæltning for en dømt at komme til fængslet, men det er vigtigt hurtigt at få en hverdag til at fungere.

- Det første, der sker, når en ny fange kommer, er, at vi skal lære ham at kende og omvendt. Først skal han vænne sig til at være i et fængsel og forsøge at falde til. Dernæst skal han forlige sig med dommen, siger Susan Henriksen.

Læs også: Brønderslev-piges rædselsskur jævnet med jorden

Når han har erkendt sin dom, vil han få mulighed for at komme i terapibehandling med psykologer. I første omgang internt i huset, og når han engang nærmer sig sin løsladelse, kan han også blive behandlet udenbys på sexologiske klinikker i Middelfart, Risskov eller København.