Datter var spærret inde i udhus

Faren beordrede moren til at skrive et skilt med ordene 'Brønderslevs luder: 500 kroner' og hænge det på døren ind til datteren, ifølge morens notater

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde

Den 21-årige pige fra Brønderslev-sagen levede en kummerlig tilværelse i et anneks uden lys, vand og varme, som, ifølge anklageskriftet, var låst udefra med en krog og en stolpe.

På et tidspunkt blev stedmoren, ifølge sine egne tidligere notater, beordret af manden til at skrive et træskilt med ordene: 'Brønderslevs luder: 500 kroner' og hænge det på døren ind til pigen.

Koldt og mørkt
Stedmoren vidste godt, at annekset var et mærkeligt sted at bo, men hun fralægger sig ethvert personligt ansvar for, at den dengang 19-årige pige var forvist til at bo der mindst en måned.

- Jeg tænkte, at det var et mærkeligt sted, hun skulle være. Der var jo ingenting. Jeg tænkte også, at det måtte være koldt at sidde derude. Jeg kom ikke så meget derud. Jeg havde fået besked på, at jeg skulle holde mig væk derudefra af H.(faren), forklarer moren i retten.

Anklager: Synes du, at det var fair, at hun skulle bo derude?

- Nej, det syntes jeg ikke. Men når H. har taget en beslutning, så kan jeg hverken gøre fra eller til.

Brønderslevs luder

Anklager: Tænkte du ikke på at hjælpe hende?

- Jeg ville ikke kunne hjælpe hende. Det er ikke, fordi jeg ikke ville, forklarede hun.

Det kom desuden frem, at faren på et tidspunkt beordrede moren til at skrive et træskilt med ordene 'Brønderslevs luder: 500 kroner'.

- Jeg kan huske, at H. en dag var helt tosset og sagde, at jeg skulle hente en træplade. Han sagde, jeg skulle skrive, jeg kan ikke huske hvad, og så spurgte jeg, hvorfor skal jeg skrive sådan noget pis.Så sagde han, at jeg skulle fise ud og sætte den på hendes dør, har hun forklaret i et notat.

Ved dagens retsmøde fastslår moren dog, at hun ikke kan huske noget om et skilt, og siger i øvrigt, at hun lider af dårlig hukommelse.

Der er nu pause i sagen, hvorefter det er forsvarerens tur til at stille spørgsmål til moren