Rottelort på kasser med 93 tons krydderier

Døde mus og muse- og rottelort lå på kæmpe kasser med krydderier på et ulovligt lager på østsjællands gods. Det er endnu uvist, om krydderierne er nået ud til forbrugerne

En erfaren krydderiforhandler har ulovligt oplagret enorme mængder af blandede krydderier i en kæmpestor uhumsk lade på et østsjællansk gods.

Døde mus og ekskrementer fra både mus og rotter lå spredt rundt omkring i laden og på flere af kasserne med blandt andet kardemomme og peber, da Fødevarekontrollens Rejsehold undersøgte laden efter en anonym anmeldelse.

- Der var ekstremt uhygiejnisk. Det er noget af det værre, jeg har set, siger Søren Jensen fra Fødevarekontrollens Rejsehold til ekstrabladet.dk.

Varer beslaglagt
Lageret, som lå i godsets lade og er udlejet til krydderiforhandleren, er uregistreret og dermed ulovligt. Men netop derfor må Rejseholdet ikke offentliggøre identiteten på krydderiforhandleren. For hvis en virksomhed ikke er registreret, så må Rejseholdet, ifølge Søren Jensen, ikke identificere vedkommende. Hvis der derimod er tale om en registreret virksomhed, så kan Rejseholdet offentliggøre virksomhedens navn.

Krydderiforhandleren er nu blevet pålagt at sende en redegørelse, hvor det fremgår, hvor krydderierne er købt, og om de er solgt videre til forbrugerne. Det forventes inden for to-tre uger. Inden da er det uvist, om krydderierne er havnet hos forbrugerne.

Står til bøde
Rejseholdet har indskærpet over for virksomhedsejeren, at et fødevarelager blandt andet skal være skadedyrssikret, registreret, og at fødevarevirksomheder skal føre egenkontrolprogram.

Krydderiforhandleren kan nu se frem til bøder, og varerne er beslaglagt, indtil virksomheden har dokumenteret, om krydderierne, uden risiko for forbrugerne, kan sælges til forbrugerne. Ellers vil krydderiforhandleren blive pålagt at destruere varerne.

Ved du noget om sagen? Kender du krydderiforhandleren, eller ved du, på hvilket gods krydderierne blev beslaglagt?

Kontakt ekstrabladet.dk via SMS 1224 (Det koster alm. sms-takst) eller send en mail på 1224@eb.dk