Hollandsk øjenvidne: Vi løb for livet

Alle gik i panik, og vi løb for livet, fortæller et øjenvidne til et skyderi i Holland

Der er seks døde og 13 sårede efter skyderiet. Dødstallet ventes at stige. (Foto: AP)
Der er seks døde og 13 sårede efter skyderiet. Dødstallet ventes at stige. (Foto: AP)

En rolig dag i et indkøbscenter i en hollandsk by forvandlede sig til et blodbad, da en mand pludselig åbnede ild med et maskingevær og dræbte fem mennesker, før han begik selvmord. Skyderiet førte øjeblikkeligt til vild panik blandt de handlende.

Det fortæller en kvinde, som var til stede i centret, til det tyske telegrambureau dpa.

- Pludselig begyndte han at skyde vildt omkring sig. Vi løb for livet. Man kunne bare høre 'da da da da'. Forfærdeligt. Alle gik i panik og kravlede rundt på hinanden, fortæller kvinden om den chokerende oplevelse.

Ifølge borgmesteren i den lille by, Alphen aan den Rijn 40 kilometer syd for Amsterdam, Bas Eenhoorn, var gerningsmanden helt rolig, da han kom ind i De Ridderhof-shopping-centret. Ifølge vidner havde han lyst hår, blå øjne og var temmelig høj.

Men pludselig begyndte han at skyde, og nåede at dræbe adskillige mennesker, inden han rettede skydevåbnet mod sig selv og trykkede af.

Efter den dramatiske begivenhed er der blevet oprettet et krisecenter for øjenvidner til episoden og familie til ofrene i en kirke tæt ved gerningsstedet.

- Vi føler med alle de sårede og familiemedlemmer til ofrene for dette ubegribelige angreb på en dag, der begyndte så fuld af solskin, siger borgmester Bas Eenhorn.

Ifølge borgmesteren blev to mennesker dræbt ved et skyderi i byen for mindre end en måned siden. Om der er nogen sammenhæng mellem de to skyderier, vides endnu ikke.