Møllehave melder betjente for politivold

Johannes Møllehave vil ikke finde sig i den hårdhændede behandling, betjente udsatte ham og hans ven for i en brandert på Hotel d'Angleterre

Johannes Møllehave vil ikke finde sig i den hårdhændede behandling, han mener, han blev udsat for at to betjente. (Foto: Kristian Linnemann)
Johannes Møllehave vil ikke finde sig i den hårdhændede behandling, han mener, han blev udsat for at to betjente. (Foto: Kristian Linnemann)

Se Møllehave blive anholdt i klippet herover!

Senere i dag får statsadvokaten i København en formel klage om politivold fra digterpræsten Johannes Møllehave.

Han vil ikke finde sig i, at to betjente tirsdag aften hårdhændet lagde ham og hans ven, gymnasierektor Lars Ebbensgaard, i håndjern, smed dem på jorden og satte sig på dem.

Læs også: Stiv Møllehave lagt i håndjern

- Vi skriver en rapport om hændelsen og vedlægger min lægeerklæring, siger Johannes Møllehave til ekstrabladet.dk.

Den spinkle mand, der her fået flere bypass-operationer, var kraftigt beruset og højlydt, men ifølge vidner overhovedet ikke voldelig, da han blev lagt smidt på jorden og fik et knæ i ryggen.

TV: Her bliver Møllehave anholdt

De to ældre herrer fik lov til at sove deres brandert ud i detentionen. Dagen efter tog Møllehave til lægen.

- Lægen sagde, at hun kunne se, at mine mærker skyldtes håndjernene. 'Det er politivold' sagde hun, har Møllehave tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Læs også: Møllehave efter anholdelsen: Det var politivold

En ven, der er jurist med særligt kendskab til politiklagesystemet, har rådet ham til at melde betjentene for den brutale behandling.

I går ønskede politiet ikke at kommentere sagen.

- Han (Møllehave -red.) har sin opfattelse, og så har vi et system, som varetager at undersøge det, sagde den centrale vagtleder, Mads Firlings til Ekstra Bladet.

Nationen: Elever: Fem svin til Møllehaves drukven

Johannes Møllehave regner med et at aflevere klagen til statsadvokaten i løbet af i dag, fredag.