Præstø-enken: - Svært at leve med uvisheden

Den savnede efterskolelærers kone og børn lever i frygtelig uvished, indtil savnede Michael Jørgensen bliver fundet

Helene Jørgensen mangler vished omkring sin mands skæbne. Michael Jørgensen er stadig meldt savnet, efter den tragiske ulykke i Præstø Fjord for en måned siden. (Foto: Per Rasmussen)
Helene Jørgensen mangler vished omkring sin mands skæbne. Michael Jørgensen er stadig meldt savnet, efter den tragiske ulykke i Præstø Fjord for en måned siden. (Foto: Per Rasmussen)

- Det er svært at leve med uvisheden. Vi får nok først fred, når Michael er fundet.

I dag er det præcis en måned siden, Helene Jørgensen og hendes to drenge, Ludvig på syv år og Julius på 12 år, vinkede farvel til deres mand og far for allersidste gang.

Fem timer efter, at lærer Michael Jørgensen forlod familiens landejendom uden for Præstø for at tage på arbejde, forsvandt han i dybet under den dramatiske kæntringsulykke på Præstø Fjord, hvor hans kvindelige kollega og 13 elever fra Lundby Efterskole blev reddet op af det iskolde vand.

Svært for drengene
Selv om den 45-årige kvinde godt ved, at hendes elskede mand aldrig bliver fundet i live, nager uvisheden hende og de to sønner dag og nat.

- Det er også hårdt for drengene, selv om de nu er begyndt i skolen igen. De har vanskeligt ved at sove om natten.

Hun er dybt berørt og meget taknemmelig over den varme og hjælpsomhed, hun og børnene har mødt i især det lille sydsjællandske lokalsamfund efter ulykken.

- Det er helt ubeskriveligt, hvor godt familie, venner, bekendte og mange, mange andre har støttet os i den svære tid. Alle forsøger at glatte vejen ud for os. Alle passer på os.

Læs hele Helene Jørgensens beretning i Ekstra Bladet i dag eller på e-Bladet. Hun fortæller om livet uden Michael og om den kritik, der er rejst af Lundby Efterskole, efter den tragiske ulykke i Præstø Fjord for præcis en måned siden.