Rocker-insider dømt i hemmelig retssag

Østre Landsret har i dag afviklet en hemmelig retssag mod en afhopper fra AK 81, der har fældet 16 rockere med sin insider-viden. Politiet frygter for hans liv. Landsretten har stadfæstet dommen på 12 års fængsel

Rocker-afhopperen fik stadfæstet sin dom på 12 års fængsel. Han har fået ny identitet, men heller ikke hans gamle navn må nævnes.(privatfoto)
Rocker-afhopperen fik stadfæstet sin dom på 12 års fængsel. Han har fået ny identitet, men heller ikke hans gamle navn må nævnes.(privatfoto)
Følg Krimi

Østre Landsret i København var i dag omringet af en stor politistyrke, fordi politiets 'guldfugl', en afhopper fra AK 81, skulle have afgjort sin ankesag.

Han har tilstået fem drabsforsøg under bandekrigen, og han blev i Københavns Byret idømt 12 års fængsel. Men han ankede straffen, som den 25-årige synes er for hård.

Østre Landsret har netop stadfæstet de 12 års fængsel.

Ankesagen blev afviklet i dyb hemmelighed. Østre Landsret bestemte at hele ankesagen skulle køre for lukkede døre og med navneforbud af hensyn til afhopperens sikkerhed.

Samtidigt har Højesteret i dag godkendt, at afhopperen er udstyret med et navneforbud efter dommen på 12 års fængsel, fordi hans liv skal beskyttes.

Navneforbud kan ellers ikke nedlægges efter dom i en tilståelsessag, men Højesteret tiltræder, at han i stedet beskyttes med navneforbud som vidne under den kommende retssag mod rockerne, der starter i foråret.

Frygter likvidering
Politiet frygter, at han bliver likvideret, fordi han er årsag til at 16 medlemmer af Hells Angels og AK 81 nu sidder bag tremmer som tiltalte i et kompleks med seks drabsforsøg, grov vold og et våbenlager.

Ankesagen mod afhopperen skulle have fundet sted den 15. oktober sidste år, men den blev aflyst i sidste øjeblik af 'sikkerhedsmæssige grunde'.

- Københavns politi er i besiddelse af oplysninger om, at (navnet) siden han afgav ovennævnte forklaringer til politiet og i retten har været i overhængende fare for at blive afstraffet eller likvideret, skriver Lennart Hem Lindblom fra Rigsadvokaten i et notat, som ekstrabladet.dk har fået indsigt i.

En politirapport fra den 20. maj sidste år siger, at afhopperen 'vurderes til at være stærkt sikkerhedstruet, herunder, at der efter politiets opfattelse p.t. er en betydelig risiko for, at pesoner med tilknytning til Hells Angels vil forsøge at likvidere ham'.

Når afhopperen til sin tid skal vidne i retten mod de 16 tiltalte rockere skal det også ske i dyb hemmelighed, kræver anklagemyndigheden.

Derfor skal der i marts holdes et retsmøde, hvor anklagemyndigheden på forhånd vil kræve dørlukning under afhopperens vidneforklaring.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind