Likvideret hash-handlers bror anholdt

Efter halvandet år på flugt er en 29-årig bror til en likvideret hash-handler anholdt. Han sigtes for omfattende hash-handel sammen med sin døde bror og flere andre

Ahmed Jamali, 26, blev skudt i nakken i sin bil ved Christiania 1. juli sidste år. Hans bror flygtede til Iran, men har nu meldt sig selv til politiet i Danmark.(Foto: Thomas Lekfeldt)
Ahmed Jamali, 26, blev skudt i nakken i sin bil ved Christiania 1. juli sidste år. Hans bror flygtede til Iran, men har nu meldt sig selv til politiet i Danmark.(Foto: Thomas Lekfeldt)
Følg Krimi

Efter likvideringen af den 26-årige Ahmad Jamali den 1. juli 2009 ved Christiania flygtede hans 29-årige bror fra Danmark.

Drabet førte til optrevlingen af en omfattende narkotikasag, og politiet fandt ud af, at Ahmad Jamali, hans bror og flere andre havde solgt mindst 100 kilo hash.

Nu er den 29-årige, der er af iransk afstamning, anholdt efter halvandet år på flugt. Han meldte sig selv til politiet i går og fremstilles i dag i Københavns dommervagt med krav om varetægtsfængsling.

Han sigtes for salg af 'ikke under' 100 kilo hash i forening med flere andre, blandt dem hans afdøde bror.

- Han har været eftersøgt siden efteråret 2009. Vi mener, at han har skjult sig i Mellemøsten, formentlig Iran, men nu var han åbenbart træt af at være på flugt, siger Henrik Svindt, chef for politiets bandeenhed.

Internationalt efterlyst
- Han vidste selvfølgelig godt, at vi havde ham internationalt efterlyst, og pludseligt dukkede han op i går og blev anholdt kl. 11.30, siger Henrik Svindt.

- Den 29-årige indgår i et større sagskompleks om narkotika, som udspringer af drabet på Ahmad Jamali den 1. juli 2009, siger Henrik Svindt.

Ahmad Jamali blev likvideret med nakkeskud af den 29-årige Hells Angels-rocker Lasse Mikkel Thorsen, der i juli blev idømt 16 års fængsel for drabet. Ahmad Jamali sad i sin bil på Refshalevej ved Christiania. Drabsmanden sneg sig ind på ham bagfra og skød gennem sideruden på bilen.

Drabet blev hævnet
Drabet var et opgør om hash, mener politiet, og tre dage senere blev drabet hævnet ved nedskydningen af gangsteren Olcay Unal under en mindehøjtidelighed for Ahmad Jamali på Theklavej i NV-kvarteret.

Gangsteren bag skudsikker vest, men overlevede ikke de 10 skud. Den 25-årige Thomas Beck Sørensen fik i november 15 års fængsel for drabet.

I sommer fik politiet varetægtsfængslet en stribe formodede narkohandlere, der blev afsløret under efterforskningen af drabet på Ahmad Jamali.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind