Tre terrormistænkte i grundlovsforhør

Lige nu bliver tre af de fem terrorister, der i går blev anholdt, fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup. En af dem bliver løsladt

Den 37-årige tunesisk-fødte Sahbi Ben Mohamed Zalouti blev i går anholdt af betjente med trukne pistoler i Sverige. (Privatfoto)
Den 37-årige tunesisk-fødte Sahbi Ben Mohamed Zalouti blev i går anholdt af betjente med trukne pistoler i Sverige. (Privatfoto)

Betjente med maskinpistoler omkranser lige nu Retten i Glostrup, hvor tre af de fem mænd, der i går blev anholdt før at formodet angreb på Jyllands Posten, Politiken og Ekstra Bladet, lige nu bliver fremstillet i et grundlovsforhør.

Ifølge ekstrabladet.dks reporter er der roligt ved retten. Dog kæmper journalisterne om pladsen i retssalen, da grundlovsforhøret bliver holdt i et meget lille retslokale.

ekstrabladet.dk har en journalist med i Retten i Glostrup, og vi opdaterer dig, når der er nyt.

Formålet med dagens retsmøde er at få de tre personer varetægtsfængslet. De tre blev anholdt i Herlev. Den fjerde mand, der blev anholdt i Greve, bliver ikke fremstillet i dag.

Ifølge PET og Ritzau bliver den 26-årige asylansøger, der blev anholdt i Greve, nemlig løsladt i dag. Han er dog fortsat sigtet i sagen. Læs mere her.

De formodede terroristers mål var egentlig Jyllands Posten. Men aviserne Politiken og Ekstra Bladet deler hus med Jyllands Posten i København. Jyllands Posten blev for alvor skydeskive for de formodede terrorister, efter avisen offentliggjorde 12 tegninger af profeten Muhammed i 2005.

Ritzau skriver, at det er den juridiske chef i PET, Lykke Sørensen, der skal argumentere for, at betingelserne for fængsling er opfyldt.

Fire af de fem mænd blev i går anholdt i Herlev og Greve. Den femte blev anholdt i Stockholm. Her de fem anholdte:

1. 44-årige MD der er en tunesisk mand der er bosat i Sverige. Anholdt i Herlev.

2. 29-årige MA der er svensk statsborger og født i Libanon. Anholdt i Herlev.

3. 30-årige OA der er svensk statsborger. Anholdt i Herlev.

4. En 26-årig asylansøger der har opholdstilladelse i Danmark. Anholdt i Greve. Bliver løsladt i dag men er fortsat sigtet.

5. En 37-årig svensk statsborger, Sahbi Ben Mohamed Zalouti, med tunesisk oprindelse. Anholdt i Stockholm.

Retten i Glostrup bliver bevogtet af betjente med maskinpistoler (Foto: Klavs Bo Christensen):