Bornholm: Vi skal have hjælp nu!

Bornholm anmoder om katastrofebistand for at komme øens mange indespærrede beboere til undsætning

Den strenge vinter har låst Bornholm fuldstændig fast, og Bornholms Politi anmoder nu for første gang i øens historie om katastrofebistand, det oplyser Politikommisær ved Bornholms Politi, Peter Jørgensen, til ekstrabladet.dk

Det betyder, at det lokale politi nu kan trække på alle forsvarets og beredskabsstyrelsens for at yde de mange indesneede bornholmere assistance.

- Ældre mennesker, børnefamilier og syge har nu været sneet inde i fem dage. Der skulle ske noget drastisk, og det gør der så nu, fortæller Peter Jørgensen, der regner med, at hjælpen kommer frem i løbet af i morgen.

Læs:Jul på Bornholm

Visse steder på øen ligger sneen i seks meters højde, og derfor begynder den nederste sne nu at blive så hård, at almindelige sneslynger ikke kan æde sig gennem sneen.

- Vi har fire entreprenørmaskiner på vej til Bornholm med færge. Og det er ikke utænkeligt, at vi skal have de øvrige maskiner over på samme facon, altså via den almindelige færgedrift, siger chefpolitiinspektør Ole Bolvig Hansen.

Læs:Mindst 15 nødlidende på Bornholm

Lige nu bliver der regnet på, hvad øen ellers har brug for af materiel, men politiet fortæller, at det er i størrelsesorden 50 køretøjer.

- Vi har brug for alle former for materiel. Det gælder både rendegravere, lastbiler, sneslynger og store entreprenørmaskiner, siger chefpolitiinspektør Ole Bolvig Hansen.

Se:Så vild er vinteren på Bornholm

Telefonerne kimer i nødcentret
Siden klokken 15 i eftermiddags har nødlidende bornholmere kunne ringe til politiets nødcenter på telefon 56901418.

- Mere end 50 bornholmere i nød har allerede ringet til politiets nødcenter. Af dem var 25 af sagerne akutte, fortæller politiets vagtchef.

Det er både landmænd, der ikke har fået hentet mælk siden den 22. december og ældre, der ikke har fået livsvigtig medicin, der ringer ind, fortæller politiet.

Er du eller din familie sneet inde på Bornholm, så vil vi meget gerne høre fra dig/jer. Hvordan klarer I det? SMS/MMS på 1224 (det koster alm sms takst) eller skriv til 1224@eb.dk