Politidirektør: Ok at tæve pressefolk

Pressefolk må finde sig i polititæv, når de dækker demonstrationer, hvor politiet bruger kniplerne

Københavns politidirektør Johan Reimann advarer journalister om, at de kan få samme knippelsuppe som demonstranter. (Foto: Kim Agersten)
Københavns politidirektør Johan Reimann advarer journalister om, at de kan få samme knippelsuppe som demonstranter. (Foto: Kim Agersten)

Når journalister blander sig med demonstranter for at rapportere fra begivenhederne, så må de finde sig i at blive slået med politiets knipler, hvis politiet i øvrigt finder det nødvendigt at anvende vold. Det fortæller Københavns politidirektør Johan Reimann til TV 2 News.

Sagen drejer sig om en lydoptagelse, hvor man hører en indsatsleder under en klimademonstration ved Bella Center den 16. december sidste år beordre knippelsuppe til både demonstranter og pressefolk.

- Når pressen vælger at blande sig med demonstranter, så har vi ikke mulighed for at gøre en præcis sondring, siger Johan Reimann.

- Men når pressen legitimerer med pressekort eller lignende, så respekterer vi naturligvis det, siger han.

Johan Reimann erkender, at det sprogbrug, der findes på lydoptagelsen kan opfattes bombastisk, men ser ingen grund til at kritisere det.

- Når man er helt ude i den spidse ende, så har man en anden sprogbrug, end hvis man står og taler almindeligt sammen, siger Johan Reimann.

På lydoptagelsen hører man indsatslederen sige, at han vil se 'rødglødende stave', og at pressefolk skal have 'samme tur' som demonstranterne.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.