Bandidos dømt for million-indbrud

Sammenlagt blev der uddelt fængselsstraffe på over 10 år, da Bandidos-rocker og håndlanger tirsdag blev dømt for våben og indbrud i luksus-lejligheder

Et 33-årigt medlem af rockergruppen Bandidos ankede på stedet, da han tirsdag fik en fængselsdom på fem år og seks måneder ved Retten på Frederiksberg.

Sagen drejer sig om tyveri og hæleri for knap 13 millioner kroner samt besiddelse af et mindre våbenarsenal. En 25-årig mand blev også dømt i sagen. Han overvejer, om han vil anke sin dom, der lyder på fem års fængsel.

Begge de dømte er beskyttet af et navneforbud, som forbyder at offentliggøre deres identitet. Deres navne må først nævnes, når ankesagen er slut.

Jaguar, Porsche, Louis Vuitton, B&O og andre mærkevarer er blot et lille uddrag af de tyvekoster, som mændene er dømt for at have haft fingrene i. Sagerne er stjålet ved indbrud på eksklusive adresser i København.

Under retssagen er det kommet frem, at det var den ældste af de to dømte - ham, der også er medlem af Bandidos - der har været hovedmanden.

Han har under sagen fortalt, at de penge, tyvekosterne indbragte, blev brugt til at leve for. Tyvekosterne blev blandt andet solgt gennem Den Blå Avis.

Mændene blev også dømt i forbindelse med politiets fund af en række våben i sagen. Våbnene er dukket op under ransagninger på forskellige adresser.

Det drejer sig blandt andet om en maskinpistol med lyddæmper, to revolvere, to pistoler, to håndgranater samt ammunition til de fundne og andre skydevåben.

Bandidos-rockeren blev dog frifundet for at have noget med de to håndgranater at gøre.