Hvor var Julian Assanges kondom?

Wikileaks' stifter, den 39-årige australier Julian Assange, er ankommet til retten i London, hvor han skal forklare om sine svenske sexbedrifter fra august

Julian Assange - igen med blond hår - ankommer til retten i London, hvor han første gang skal forklare sig i den svenske sexsag. (Foto: AP)
Julian Assange - igen med blond hår - ankommer til retten i London, hvor han første gang skal forklare sig i den svenske sexsag. (Foto: AP)

Julian Assange vil kæmpe for ikke at blive udleveret til retsforfølgelse i Sverige.

Det har Wikileaks-stifteren netop understreget i det retsmøde i London, hvor Julian Assange blev anholdt på en politistation tidligt i formiddags.

Først var der et kondom. Og så var det der ikke mere. Og var det så en beundrerinde, som fik gaflet sit idol - eller var det voldtægt?

Sådan kan man meget skarpt skære ind på det, som den 39-årige Julian Assange, nu første gang åbent skal forklare sig om i en retssal i London.

I morges henvendte den stærkt eftersøgte Assange sig på en politistation i det centrale London. Her blev han anholdt i overensstemmelse med den europæiske arrestordre, som svensk politi havde fået udstedt på australieren.

Voldtægt eller politisk spin
I Sverige har højesteret afgjort, at Assange bør fængsles i den sag, som anklagemyndigheden mener er en sag om flere sexovergreb - inklusive voldtægt - men hvor Assange erklærer sig uskyldig og udsat for en gang politisk spin på grund af hans og Wikileaks' massive angreb på store, internationale hemmelighedsinteresser - senest USA's diplomatiske korps og dets indberetninger fra ambassader verden over.

Julian Assange fremstilles om kort tid - efter klokken 14, britisk tid, hvilket svarer til 15 dansk tid - for retten i Westminster Magistrates Court i London. Der er planlagt en støttedemonstration for ham uden for retsbygningen, og massivt presseopbud har allerede indfundet sig.

Daily Mails kortlægning
Men sagen fra Sverige?

Daily Mail har forsøgt at kortlægge, hvad der skete, og det synes at handle om et kondom, som ikke var, hvor det skulle være.
Se Daily Mails artikel her.

Det skete i Enköping, en mindre by vest for Stockholm. Her endte Julian Assange i seng med en kvindelig beundrer, som han netop havde truffet på et seminar. Og bagefter gik hun til politiet.

Ifølge Daily Mail kom Assange til Stockholm 11. august i år for at tale ved en venstreorienteret gruppes seminar om 'krig og mediernes rolle'. Hans kontakt, som Daily Mail vælger at kalde 'Sarah', var en 'rabiat feminist' i 30'erne.

Skulle bo i Sarahs lejlighed
De to havde ikke truffet hinanden før, men inden Assanges ankomst til Stockholm havde de aftalt, at han godt kunne overnatte hos hende i hendes lejlighed i Stockholm. Meningen var, at hun skulle være bortrejst indtil selve den dag, seminaret skulle holdes.

Men Sarah kom hjem et døgn før planlagt. Assange var i lejligheden, og de aftalte, at han godt kunne blive der. de to gik ud for at spise, og bagefter tog de hjem og gik i seng sammen - med det hele! Det har ingen af dem bestridt. De er også enige om, at et kondom gik i stykker. Det får siden stor betydning.

Kvinden på forreste række
Næste dag ville Sarah holde et party i lejligheden for Julian - efter at han havde været på seminaret. Her sad på første række en iøjefaldende køn kvinde i tyverne - Daily Mail kalder hende Jessica. Hun var fra Enköping.

Hun var et par uger før blevet opmærksom på Wikileaks og Assange, som hun fandt spændende, interessant og modig. Efter seminaret blev Jessica hængende i nærheden, indtil Assange og en flok mandlige venner gik ud for at spise frokost. Nu holder enigheden op. Nogle mener, at Jessica bad om at måtte komme med, andre siger, at Assange inviterede hende.

Smigret over interessen
I hvert fald kom de på restaurant, hvor Assange tog den unge kvinde om skulderen - og hun var meget smigret over heltens opmærksomhed. bagefter gik de to i biografen, og Assange skal have sagt, at han syntes, at Jessica var tiltrækkende. Men han var nødt til at gå, for han skulle til et traditionelt svensk krebsekalas.

Jessica spurgte, om de kunne ses igen. Jojo, det kunne de. Jessica tog hjem til Enköping, mens Julian tog til krebsegilde i Sarahs lejlighed. I løbet af gildet ringede han til Jessica, som pralede med det over for sine venner.

Nogle dage senere ringede Jessica til Julian, og de mødtes i Stockholm. Derfra fulgtes de med tog hjem til Jessica. De gik i seng. Assange udrustet med kondom.

Morgensex uden kondom
Næste morgen var der mere sex. Denne gang uden kondom. Senere har Jessica sagt, at hun blev vred, da han afviste at bruge beskyttelse.

Alligevel var parret stadig sammen næste dag, hvor de gik ud og spiste morgenmad sammen.. Så tog Julian tilbage til Stockholm. Hele tiden havde Jessica betalt for sin helt - som ikke havde kontanter, og som ikke ville bruge kreditkort af frygt for at blive opsporet af forfølgere!!!

Daily Mail har nu problemer med at kortlægge forløbet. Som det også sker 'i det virkelige liv', synes parterne i et one night stand at have forskellige opfattelser af, hvad der foregik, skriver avisen.

Bange for følgerne
Men Jessica skal være blevet bange for at have fået en kønssygdom eller måske endda være blevet gravid. Hun besluttede sig til at kontakte Sarah og betro hende, at hun havde haft ubeskyttet sex med Assange. Og så fortalte Sarah, at hun også havde været i seng med ham.

Derefter ringede Sarah angiveligt til Assange i lejligheden og bad ham forsvinde. Det ville han ikke, men de enedes om, at han skulle være ude inden den følgende fredag (det var tre dage senere).

Gik sammen til politiet
Men denne fredag gik Sarah og Jessica sammen til politiet i Stockholm og bad om råd til, hvordan Jessica kunne indgive en anmeldelse imod Assange. Én kilde siger, at Jessica ville vide, om man kunne tvinge Assange til at tage en HIV-test. Den militante feminist Sarah ville blot støtte Jessica, men fortalte dog politiet om sine egne oplevelser med Assange.

Den kvindelige betjent, som forestod afhøringen, konkluderede, at Jessica havde været udsat for voldtægt. mens Sarah efter hendes opfattelse var blevet misbrugt seksuelt. En anklager blev involveret og gav tilslutning til, at Assange kunne eftersøges for voldtægt. dagen efter blev de to kvinder afhørt igen, og eftersøgn ingen af Assange fortsatte. Søndag var historien ude i medierne.

Sagen genoptaget
En kvindelig chefanklager blev involveret og afviste mistanken om voldtægt. Men i september gik de to kvinder til en advokat, som særligt interesserer sig for kønspolitiske emner, og sagen blev genåbnet. I november blev fængslingskendelsen afsagt, og den internationale arrestordre gik ud fra Sverige.

I dag mener Julian Assange, at han har været udsat for en gang 'politisk spin', hvor hans internationale position har gjort ham til et let mål.