Kup mod Aqua-Lenes favorit-juvelér

Smykkefirmaet Ole Lynggaard, der er kongelig hofleverandør og Lene Nystrøm Rastads yndlingsjuvelér, blev plyndret for 27,5 mio. kr. af to falske postbude. I morgen starter retssagen mod en tidligere smykke-chauffør

Røveriet skete i februar 2009 på smykkefirmaets diskrete adresse på hellerupvej i Hellerup.(Foto: Anthon Unger)
Røveriet skete i februar 2009 på smykkefirmaets diskrete adresse på hellerupvej i Hellerup.(Foto: Anthon Unger)

Et røveri mod smykkefirmaet Ole Lynggaards værksted i Hellerup er blandt Danmarks største røverier.

Politiet har hidtil hemmeligholdt udbyttet, der blev på smykkesten, guld og færdige smykker for 27,5 millioner kr.

Ole Lynggaard Copenhagen er kendt for sine eksklusive smykker og er kongelig hofleverandør.

I øjeblikket kører firmaet en massiv annnocekampagne, hvor Aqua-sangeren Lene Nystrøm Rasted optræder i helsidesannoncer i dagspressen og på firmaets hjemmeside, hvor Aqua-Lene reklamerer for Lynggards produkter.

I morgen starter retssagen ved retten i Lyngby mod en 31-årig tidligere chauffør, der dagligt hentede pakker med smykker i firmaet på Hellerupvej.

Politiet mener, at han spillede en central rolle i røveriet, der skete den 11. februar 2009. To falske postbude bluffede sig ind på smykkeværkstedet, hvor de truede personalet med pistol og blandt andet tømte et stort pengeskab, der stod åbent.

Røvere med Intern viden
Politiet tror, at den 31-årige brugte sin interne viden om Ole Lynggaards smykkeværksted, og han har siddet varetægtsfængslet siden april, da han tilfældigt blev stoppet af politiet i en trafikkontrol.

For et år siden blev to andre mænd dømt for røveriet. En 28-årig Bandidos-rocker blev idømt syv et halvt års fængsel, dog var de to år en reststraf, og en 30-årig mand fik fem års fængsel. En tredje tiltalt blev frifundet.

Smykke-chaufføren, der nu risikerer en lang straf, nægter ethvert kendskab til røveriet. Han indrømmer dog, at han brugte en falsk straffeattest, så han blev ansat som chauffør i august 2008 i det transportfirma, som kørte smykker for Ole Lynggaard.

- Der er indicier, men ingen 'rygende pistol', så jeg kræver min klient frifundet. Han var stoppet som chauffør og havde sit eget håndværksfirma, da røveriet skete, siger advokat Laue Traberg Smidt til ekstrabladet.dk.

De to falske postbude kom klokken ni om morgenen og var iklædt røde postuniformer. Dagen før havde røverne stjålet en stak breve fra en postcykel på Aarestrupsvej i Valby. De truede personalet på smykkeværkstedet med pistol og tømte smykkelageret.

Det store udbytte blev kørt bort i en stjålet BMW 318 forsynet med stjålne nummerplader, der blev fundet i Københavns nordvest-kvarter.

Smykkeindbrud til 10 mio. kr.
Selvom to er dømt og en nu er tiltalt for million-røveriet mener politiet, at sagen langt fra er opklaret. Der var formentlig flere røvere med i kuppet og ingen af de røvede smykker er fundet trods talrige ransagninger i kredsen omkring de anholdte.

ekstrabladet.dk erfarer, at smykkeværkstedet har fået strammet hårdt op på sikkerheden efter det opsigtsvækkende kup.

Røveriet i Hellerup skete fem måneder efter et avanceret indbrud i et vognmandsfirma på Sandvadsvej i Køge, hvor der blev stjålet Ole Lynggaard-smykker for 10 mio. kr. Tyvene brød først ind og satte alarmen ud af drift. Senere på natten kom de tilbage og skar pengeskabet op og forsvandt med smykkerne, der var beregnet som varelager for en nyåbnet guldsmed i Slagelse.