Codan-kunders navne lækket til kriminelle

En ansat hos forsikringsselskabet Codan har lækket oplysninger fra kundedatabasen til kriminielle. Tre mænd er sigtet i sagen

Oplysninger om 40 - 50 af Codans kunder er lækket til kriminelle.(Foto: Codan)
Oplysninger om 40 - 50 af Codans kunder er lækket til kriminelle.(Foto: Codan)

En 23-årig medarbejder i forsikringsselskabet Codan har lækket personfølsomme oplysninger på 40-50 kunder til kriminelle.

Navne, adresser og cpr-numre på kunderne er endt hos to sigtede mænd, der efter det oplyste har brugt oplysningerne til økonomisk kriminalitet.

Mændene sigtes for dokumentfalsk. Politiet undersøger blandt andet, om de har brugt forsikringskundernes data til at oprette lån.

Den 18. november blev den 23-årige Codan-ansatte varetægtsfængslet bag lukkede døre, sigtet for medvirken til dokumentfalsk.

Motivet til, at han, ifølge sigtelsen,har misbrugt sin adgang til kundedatabasen, kendes endnu ikke.

ekstrabladet.dk erfarer, at politiet undersøger, om han har været udsat for pres eller trusler eller om motivet er rent økonomisk.

Polak fængslet i dag
En 23-årig polak blev i dag varetægtsfængslet til den 8. december i Københavns dommervagt, sigtet for medvirken til dokumentfalsk.

I går blev en 21-årig syrer fængslet i sagen.

Efterforskningsleder Henrik Vedel, Station City, bekræfter, at tre er fængslet i sagen. Men politiet vil foreløbig ikke kommentere sagen af hensyn til efterforskningen.

Codans pressechef Mads Houe oplyser til ekstrabladet.dk, at Codan-medarbejderen i mandags blev bortvist fra arbejdspladsen med virkning fra i fredags.

- Jeg kan ikke komme ind på årsagen til bortvisningen. Men vi bistår politiet med efterforskningen af sagen, siger Mads Houe.

Han vil ikke oplyse, hvilken funktion den 23-årige har haft i forsikringsselskabet, men medarbejderen har været ansat i Codan i under et år.

Codan har endnu ikke underrettet de kunder, der kan være ramt af lækagen fra kundedatabasen.

- Vi har bedt om at få en liste med navne fra politiet hurtigst muligt, som vi kan holde op mod vores kundelister. Det er naturligvis i vores interesse, at vores kunder bliver orienteret, siger Mads Houe.