Khader: Hedegaard er ikke racist

Lars Hedegaards ytringer er ikke racistiske. Han er ikke racist, mener De Konservatives integrationsordfører, der vil have diskussion af racismeparagraffen

Følg Krimi

De Konservatives integrationsordfører, Naser Khader, kritiserer statsadvokatens beslutning om at tiltale Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, for racistiske udtalelser om, at muslimer voldtager deres egne børn.

- De ytringer er ikke racistiske, og man kan sige mange ting om Lars Hedegaard - men han er ikke racist, siger Naser Khader.

Netop Naser Khader var ellers en af flere fremtrædende medlemmer af Trykkefrihedsselskabet, som tidligere på året forlod foreningen efter Lars Hedegaards udtalelser.

I dag siger De Konservatives integrationsordfører, at Lars Hedegaard "gik lige over stregen", men at racismeparagraffens formål bliver misbrugt i denne sag. Naser Khader vil derfor have en politisk diskussion om formålet med paragraffen - og om den helt bør fjernes.

- Det er en uskik, at vi trækker de politiske kampe ind retssalene. Vi skal ikke dømme folk for deres ytringer, men deres handlinger, og derfor må vi have en diskussion af, om det her fra starten virkelig var formålet med racismeparagraffen, siger Naser Khader og tilføjer:

- Jeg mener, at det er et godt eksempel på, hvad man ikke bør bruge racismeparagraffen til.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind