Annonce:
Annonce:

Flere 14-årig sigtet efter ny lavalder

22 unge på 14 år er blevet sigtet for kriminalitet, efter at den kriminelle lavalder 1. juli blev sænket med et år

Annonce:
Følg Krimi

Den nye lavere kriminelle lavalder har i løbet af par uger betydet, at 22 unge på 14 år er blevet sigtet - en stor del af dem for tyveri. Det viser en rundspørge til alle politikredse, Politiken har foretaget.

Havde de 22 unge begået deres kriminalitet i juni i stedet, var de blevet overgivet til de sociale myndigheder. Nu kan en del af dem imødese en straf og en deraf følgende plet i straffeattesten.

Københavns Politi er den politikreds, der hidtil har haft flest forbrydere i den laveste alderskategori: Her er tre unge sigtet for tyveri og tre for butikstyveri. Derefter kommer Københavns Vestegns Politi og Fyns Politi med hver tre sigtede på 14 år.

Af de 22 14-årige, der nu er sigtet, blev de ni anholdt.

Den kriminelle lavalder blev indført af regeringen efter krav fra Dansk Folkeparti. Reaktionen på antallet af sigtede fra Dansk Folkepartis ordfører, Martin Henriksen, er, at det er "pænt højt".

- Efter bare to uger må det siges at være en god portion. Det viser, at man faktisk benytter sig af de nye muligheder. Det kan vi kun være tilfredse med, siger Martin Henriksen til Politiken.

En af de organisationer, der kraftigt advarede mod at gøre det muligt at strafforfølge 14-årige, var Det Kriminalpræventive Råd. Formanden for rådet, professor Eva Smith, mener, at 14-årige generelt ikke er modne til straf.

De 22 unge, der indtil nu er sigtet efter straffeloven, bliver derfor stemplet som kriminelle, selv om de ikke har alderen til at overskue konsekvensen af deres handlinger, mener hun.

En plettet strafattest gør det for eksempel sværere for de unge at finde job og lærepladser.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: