Dødsstraf udsat for syv hvalpe

Reddet i 11. time: De syv dødsdømte hvalpe skal racebestemmes, før politiet beslutter, om de skal aflives eller ej

Hvalpen her får lov at leve lidt endnu - den skulle ellers have fået dødssprøjten i dag. (Foto: Stine Bolther)
Hvalpen her får lov at leve lidt endnu - den skulle ellers have fået dødssprøjten i dag. (Foto: Stine Bolther)
Følg Krimi

Præcis klokken 12 mandag var det meningen, at de syv hvalpe Glory, Hope, Cæcar, Beach, Malou, Valde og Luna skulle dø. Ved hjælp af medicin sprøjtet direkte ind i deres små hjerter med en nål fra dyrlægen på Rødovre Dyreinternat skulle dyrene aflives, da de med stor sandsynlighed tilhører en af de 13 ulovlige hunderacer. Det er et resultat af hundeloven, der trådte i kraft den 1. juli.

Men Rødovre Dyreinternat har nægtet at aflive de raske hundehvalpe, og sendt opgaven tilbage til Københavns politi, som er dem, der har ansvaret for hvalpene.

- Der er nu opstået tvivl om der er tale om en af de ulovlige racer, som hører ind under hundelovens paragraf 1a. Så nu skal vi først have racebestemt hvalpene, og før det er sket, så sker der intet med dem, siger politiadvokat Vibeke Thorkil Jensen fra Københavns Politi.

Det er en dyrlæge, der udfra hvalpenes udseende skal forsøge at slå fast hvilken race eller blandingsrace, de syv små dyr har i sig.

Vil ikke aflive
Indtil deres videre skæbne er blevet bestemt, vil plejemor og dyrlæge assistent Michelle Hyde Jørgensen fortsat pleje de syv hvalpe med sutteflaske hver 4. time. Dog skal hvalpene snarest også have en hundeplejemor, hvis det er meningen at de skal have lov til at vokse op.

- Vi valgt at sige nej til at aflive hvalpene, fordi det er stik imod alt hvad dyreværnet står for. Vi skal hjælpe dyr, ikke aflive sunde og raske dyr, siger formidlingsansvarlig Nina Amdi Carlsen fra Rødovre Dyreinternat. Hun kalder det for 'massedrab', hvis alle de ulovlige hundehvalpe skal aflives.

- De her syv hvalpe er kun starten, der vil komme flere og flere. Nu har vi så givet et klart udtryk for, at vi ikke vil være med til at aflive de raske dyr.

Nina Amdi Carlsen håber, at politikerne på Christiansborg kan se problematiken.

Håber på mirakel
- Denne lov rammer helt ved siden af. Det var meningen, at de ulovlige racer skulle udfases, ikke aflives, siger Nina Amdi Carlsen. Hun håber nu på et mirakel, og at Justitsministeriet giver lov til at formidle hvalpene til udlandet.

Hvalpene blev for en uge siden fundet på en strand på Amager i København, hvor de lå de efterladt i en kasse. Politiet kørte dem til Rødovre Dyreinternat for at få dem til at tage sig af dem.

Siden ingen har meldt sig som hvalpenes rette ejer, er deres skæbne nu i politiets hænder.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.