12 års fængsel til insider-rocker

Den AK 81'er, der ledte politiet på sporet af gerningsmændene bag fem drabsforsøg og fik 13 rockere anholdt, er netop blevet idømt 12 års fængsel

Rocker-insideren har fået 12 års fængsel - det selvom politiet har set med formildende omstændigheder på at han har hjulpet politiet. (Foto: Benjamin Kürstein)
Rocker-insideren har fået 12 års fængsel - det selvom politiet har set med formildende omstændigheder på at han har hjulpet politiet. (Foto: Benjamin Kürstein)
Følg Krimi

Den 25-årige mand, der for godt to måneder siden angiveligt var årsagen til at ialt 13 rockere blev anholdt og varetægtsfængslet for adskillige drabsforsøg - deriblandt det højtstående medlem Brian Sandberg - er netop blevet idømt 12 års fængsel.

Manden, der selv er medlem af HA-støtteklubben AK81, er blevet dømt for fem drabsforsøg, to voldsforsøg og fire andre forhold. Manden er grundet hans sikkerhed og fordi han skal vidne i kommende retssager mod sine brødre, fortsat beskyttet af navneforbud.

Trods den lange straf på 12 år forklarede dommeren, at retten havde set formildende på sagen, fordi manden angav sig selv, aflagde fuld tilståelse og i øvrigt har fortalt politiet om tre forhold, som de ikke kendte til i forvejen.

Den 25-årige var ikke selv tilstede i retten, da dommen blev afsagt. Sagen er også, formentligt af hensyn til mandens sikkerhed, blevet holdt for lukkede døre.

Det var under en storaktion i starten af maj, at 13 rockere - herunder fire fuldgyldige medlemmer - blev anholdt og sigtet for i alt fem forskellige drabsforsøg - og efter sigende er det den 25-årige, der kan tage æren for, at politiet fik sat navn på de hidtil ukendte gerningsmænd.

Mandens forsvarer udbad sig betænkningstid i forhold til straffen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind