JP-ansatte skulle halshugges

Medarbejdere på Morgenavisen Jyllands-Posten skulle halshugges som hævn for Muhammed-tegningerne. Deres hoveder skulle derefter smides ud fra avisens vinduer, afslører nye dokumenter

Den amerikansk-pakistanske David Headley har erklæret sig skyldig i terrorplaner mod Jyllands-Posten. (Foto: Indisk tv)
Den amerikansk-pakistanske David Headley har erklæret sig skyldig i terrorplaner mod Jyllands-Posten. (Foto: Indisk tv)

Terrorangrebet mod Morgenavisen Jyllands-Posten skulle chokere. Ifølge nye dokumenter i sagen, som blev offentliggjort torsdag aften dansk tid, skulle ansatte på den danske avis tages som gidsler og halshugges. De afhuggede hoveder skulle derefter smides ud fra avisens vinduer for at 'udløse en kraftig reaktion fra de danske myndigheder', hedder det i dokumentet fra den amerikanske anklagermyndighed.

Det var den pakistanske terrorleder Ilyas Kashmiri, som beordrede den grusomme aktion under en samtale med den amerikanske statsborger David Headley i Pakistan i maj 2009. Angrebet skulle ske som hævn for Jyllands-Postens Muhammed-tegninger.

LÆS OGSÅ: PET: Flere planlægger terror

David Headley gik straks i gang med at planlægge blodbadet. Han besøgte sidste år Danmark to gange, hvor han blandt andet videofilmede Jyllands-Postens bygninger i København og i Viby ved Århus.

Terrormassakre
Headley nåede heldigvis aldrig at gennemføre planerne. Han blev i oktober sidste år anholdt i USA og sigtet i sagen. Under et retsmøde i Chicago torsdag erkendte Headley terrorplanerne mod den danske avis.

Den 49-årige pakistansk-amerikaner erklærede sig samtidig skyldig i medvirken til angrebet i den indiske millionby Mumbai, som kostede 166 mennesker livet i 2008.

- Vi vil fortsætte arbejdet med at retsforfølge alle, som er ansvarlige for terrorangrebet i Mumbai og terrorplanerne i Danmark, siger den amerikanske justitsminister Eric Holder i en kommentar til Headleys tilståelse.

Undgår dødsstraf
Det var ventet, at David Headley ville erklære sig skyldig, hvis han fik garanti for, at han ikke kan dømmes til døden for sin rolle i Mumbai-massakren, hvor seks amerikanske statsborgere mistede livet. Ifølge anklageren kan Headley nu kun idømmes fængsel på livstid.

LÆS OGSÅ: Ville bombe JP med lastbil

Headleys ven, den 49-årige Tahawwur Rana, er ligeledes fængslet i Chicago. Han finansierede ifølge den amerikanske anklager Headleys rejser til Danmark og andre steder. Rana har nægtet sig skyldig i alle anklager. Desuden deltog den pensionerede pakistanske major Abdur Rehman Hashim Syed ifølge FBI i planlægningen af et angreb på Jyllands-Posten.