Datter anmeldte selv forældre for misbrug

Forældrepar varetægtsfængslet efter opsigtsvækkende sag om misbrug af retarteret datter. Datteren selv anmeldte sine forældre, der nu er varetægtsfængslede

Datter anmeldte selv forældre for misbrug

Et forældrepar fra Brønderslev i Nordjylland - en 36-årig mor og en 40-årig far - er netop blevet varetægtfængslet i fire uger af retten i Hjørring, efter de i går blev anholdt på deres bopæl - sigtet for omfattende svigt, vold og sexmisbrug af deres 20-årige letterede retardere datter.

Sammen har forældrene ni børn, som nu alle er blevet fjernet fra hjemmet, efter politiet i går aflagde besøg på landejendommen og ransagede boligen.

Politianklager Peter Rask siger til TV2 News, at det var den 20-årige pige selv, der i starten af ugen anmeldte forældrene til politiet i Ringsted. Det fik myndighederne til at tage affære. Pigen havde tydelige tegn på omsorgssvigt - blandt andet forfrysninger i benene med begyndende koldbrand, fordi forældrene har tvunget hende til at skovle sne i sandaler.

De andre børn, havde ifølge politiets sigtelse lov til også at slå og sparke deres 20-årige søster. Også de er nu indlagt til helbredstjek på sygehuset, efter de blev fjernet fra hjemmet.

Angiveligt har familien kun boet i Brønderslev Kommune i fire måneder, mens de i flere år har boet i Lolland Kommune.

Forældrene ankede straks varetægtsfængslingen til Landsretten. Den afgørelse falder formentligt først mandag.