Fandt fire våben efter skyderi i Ishøj

En klub i Ishøj blev ransaget af politiet efter skyderiet i går i Ishøj Bycenter, hvor en 17-årig blev skudt i benet

Her blev den 17-årige skudt i låret i Ishøj Bycenter.(Foto: Kenneth Meyer)
Her blev den 17-årige skudt i låret i Ishøj Bycenter.(Foto: Kenneth Meyer)
Følg Krimi

Politiet slog til mod klubben på Industrivangen 23 i Ishøj, hvor der opholdt sig cirka 40 unge af anden etnisk herkomst. Under ransagningen fandt politiet fire pistoler, ammunition, skudsikre veste og en økse, oplyser Steen Ørskov fra Københavns Vestegns politi.

Den særlige enhed til bekæmpelse af bandekriminalitet, Task Force Øst, deltog sammen med Vestegnens politi i aktionen, der blev rettet mod klubben, fordi den sårede 17-årige var i Ishøj Bycenter sammen med unge, der har tilknytning til klubben på Industrivangen.

Klubben er en kommunal ejendom, som er stillet til rådighed for de unge af Ishøj kommune.

Tre af pistolerne blev fundet skjult i klubhuset og en udenfor, oplyser politiet. Pistolerne skal nu undersøges for fingeraftryk og DNA i forsøget på at finde "ejerne". Ballistiske undersøgelser skal fastslå om nogen af pistolerne har været brugt ved tidligere skudepisoder.

Alle blev visiteret
Ingen af de 40 i klubhuset kan umiddelbart forbindes til pistolerne. De blev alle kortvarigt anholdt og visiteret.

Politiet kender stadig ikke motivet til skyderiet i Ishøj Bycenter tirsdag eftermiddag. Det har den senere tid "ulmet" mellem grupper af unge i Ishøj Bycenter.

En flok unge stormede ind i Ishøj Bycenter med hætter over hovedet og passede den 17-årige dreng op, da han stod sammen med en halv snes kammerater. Der blev affyret et enkelt skud, som ramte drengen i låret, inden de unge flygtede igen.

- Han mærkede et smæld i låret og var faktisk ikke klar over, at han var blevet skudt før bagefter, siger Steen Ørskov.

Blev også overfaldet i mandags
Ifølge oplysninger til ekstrabladet.dk blev den 17-årige i mandags overfaldet på skolen Uddannelsescenter København Vest i Ishøj. Inden skyderiet var politiet tirsdag morgen rykket ud til Uddannelsescentret for at forebygge ballade efter overfaldet i mandags. Senere blev to biler med 10 unge stoppet, som "patruljerede" i området.

Magnus Andreasen fra Task Force Øst bekræfter at der er tale om unge, der har perifær tilkntyning til de tungere bandegrupperinger i Ishøj, Askerød og Hundige

­- Men teknsik set er det lige meget om de er tunge kriminelle eller ej. Det, der er betydning for os er, at der har været en episode, der involverede skydevevåben. Og det er jo netop en af vores fokusmområder, at få sat en stopper for skyderierne. Derfor deltog vi i aktionen, siger Mangnus Andreasen, operativ chef for Task Force Øst.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.