Lotto-millionær fundet dræbt

Abraham Shakespeares vandt 150 millioner kroner i lotto. Nu er hans lig fundet under et cementgulv i Florida

Abraham Shakespeares lottomillioner blev en forbandelse. (Foto: AP)
Abraham Shakespeares lottomillioner blev en forbandelse. (Foto: AP)

En lottogevinst på 30 millioner dollar – mere end 150 millioner kroner – skulle have været et positivt vendepunkt i den ludfattige Abraham Shakespeares liv. Men i stedet for at forsøde den 43-årige mands tilværelse, blev millionerne hans død.

Abraham Shakespeare vandt den høje præmiesum i 2007, men for ni måneder siden forsvandt han sporløst. Familie og venner håbede, at han havde søgt tilflugt på en øde ø i Caribien, men det var ikke tilfældet.

I sidste uge fandt politiet i Florida Shakespeares jordiske rester begravet under et betongulv i en nedlagt fabriksbygning uden for Tampa. Liget blev identificeret ved hjælp af fingeraftryk.

Politiet føler sig sikre på, at Shakespeare er blevet dræbt, men dødsårsagen er endnu ikke offentliggjort. Hans lig blev fundet i en bygning nær et hus, som ejes af kæresten til en kvinde, som var Shakespeares økonomiske rådgiver, fortæller politiet.

Hellere fattig
Abraham Shakespeare havde levet et simpelt liv som chaufførmedhjælper, indtil Lykkens Gudinde tilsmilede ham for tre år siden. Da han fik udbetalt hovedparten af de 150 millioner kroner, fik han straks en masse nye venner - og de var ikke alle lige gode.

Shakespeares bror, Robert Brown, siger til avisen Tampa Tribune, at Shakespeare ofte sagde, at han ønskede, at han aldrig havde vundet de mange penge.

- 'Jeg ville have det bedre, hvis jeg var flad'. Det sagde han hele tiden til mig, siger Brown.

Snydt for pengene
Dorice Donegan Moore tilhørte den nye vennekreds og fik overtalt Shakespeare til at give hende fuldmagt til at træffe beslutninger om hans formue. Hun købte sig selv en sportsvogn, et hus og tog på luksusferier for Shakespeares penge.

Politiet mistænker nu Moore og hendes 26-årige kæreste Shar Krasniqi i forbindelse med Shakespeares død, men myndighederne har endnu ikke grebet til anholdelser i sagen. Det vil dog snart ske, siger sherif i Polk County, Grady Judd.

- Moore er en plattenslager. Hun har taget alle Abraham Shakespeares penge, og hun har muligvis også taget hans liv, siger sheriffen.