Eks-sportsvært ny politiboss

Journalisten Jens Harder Højbjerg skal være ny kommunikationschef hos Københavns Politi

Jens Harder Højbjerg, her sammen med hustruen Rushy Rashid, bliver ny kommunikationschef i Københavns Politi. (Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen)
Jens Harder Højbjerg, her sammen med hustruen Rushy Rashid, bliver ny kommunikationschef i Københavns Politi. (Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen)

Københavns Politi får fra i dag en ny kommunikationschef. Der er tale om den 47-årige journalist Jens Harder Højbjerg.

- Jeg glæder mig virkelig meget til at skulle arbejde sammen med mennesker, der er så dedikerede, som politifolk er. Det var min drengedrøm at blive politibetjent. Det blev jeg ikke, men så er det fedt at få lov til at arbejde sammen med politifolk, siger Jens Harder Højbjerg til Ekstra Bladet.

Nyoprettet stilling
Hans stilling er helt ny. I modsætning til Flemming Steen Munch, der tidligere repræsenterede politiet i pressen som informationschef, skal Jens Harder Højbjerg ikke være talsmand. Udtalelser til pressen vil i fremtiden derimod formentlig blive varetaget af en eller flere faste politifolk.

Jens Harder Højbjerg har i det seneste år arbejdet med at opbygge sin egen virksomhed, der producerer varmepuder. Men før det stod han for kommunikationen i medicinalvirksomheden Lundbeck.

I offentligheden er han mest kendt for sine mange år som studievært på DR-Sporten og TV3-Sporten samt for sit ægteskab med den dansk-pakistanske skribent og politiker Rushy Rashid. Sammen har de skrevet en bog om livet i et etnisk blandet ægteskab og holdt en lang række foredrag.