Betjent anmeldt for vold mod 82-årig

Familiens anklage: Den 82-årige oldefar Børge Kjær blev skubbet så hårdt af en uniformeret betjent, at han pådrog sig skader i ansigtet og på armen. Sagen ligger nu på statsadvokatens bord

Børge Kjær blev skubbet så hårdt af en betjent, at han faldt og slog hovedet og den ene arm, siger han. (Privatfoto)
Børge Kjær blev skubbet så hårdt af en betjent, at han faldt og slog hovedet og den ene arm, siger han. (Privatfoto)
Følg Krimi

82-årige Børge Kjær fra Ringkjøbing er forslået og fortvivlet.

Han har et ordentligt sæbeøje og en grim hudafskrabning på den ene arm. Det skyldes ifølge ham selv et møde med en arrig betjent.

- Det starter da han kigger ud af sit vindue, hvor han ser nogle politifolk på den anden side af vejen. Han undrer sig over, hvad der sker, og bekymrer sig om sin båd, som han har liggende der, siger hans datter, Lene Kjær, til ekstrabladet.dk.

Knuser hans briller
- Han går ud for at høre hvad der er sket, men møder en ubehagelig betjent, som meget vredt og bestemt siger, at det absolut ikke rager ham, og at han skal gå hjem, lyder det videre.

Børge Kjær går lettere chokeret hjem, men vender siden tilbage for at udbede sig en forklaring på den dårlige behandling. Betjenten kvitterer med at skubbe hårdt til den gamle mand.

- Det kraftige skub gør, at han ryger så hårdt ned, at hans hoved knalder ned i asfalten, så hans briller bliver knust og han får et kæmpe sæbeøje, siger Lene Kjær.

Ikke sin uniform værdig
Vi har anmeldt episoden, men ønsker også at medierne sætter fokus på sagen, for politiet holder jo sammen, siger Lene Kjær til ekstrabladet.dk.

- Og som min far siger: 'Om det er det sidste jeg gør, før jeg dør, så skal jeg sørge for, at den betjent mister sin uniform. Han er ikke værdig til at bære den'.

Lederen af lokalpolitiet i Ringkjøbing, vicepolitiinspektør Jens Ole Pedersen, bekræfter, at der er rejst en sag mod en betjent, men vil ikke sige, om betjenten erkender sin rolle i episoden.

Statsadvokaten bekræfter sag
- Jeg ved ikke, hvordan vedkommende forholder sig til anmeldelsen. Når en politimand bliver anmeldt, er det statsadvokaten, der behandler sagen. Vi har intet med den at gøre, og udtaler os ikke om den, siger Jens Ole Pedersen til ekstrabladet.dk.

Han vil heller ikke sige om betjenten er på arbejde, eller om han er sendt hjem på grund af sagen.

Hos statsadvokaten for Midt-, Vest- og Sydøstjylland, Peter Brøndt Jørgensen, bekræfter man overfor ekstrabladet.dk, at der ligger en anmeldelse til behandling.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind