Beskyldt for at stikke rockervenner

20-årig AK81’er bliver beskyldt for at stikke rockervenner for at redde sit eget skind

Politiet mødte massivt op efter skudattentatet mod bandemedlemmet, som sad ved vinduet og spiste på McDonald's. (Foto: Andreas Szlavik)
Politiet mødte massivt op efter skudattentatet mod bandemedlemmet, som sad ved vinduet og spiste på McDonald's. (Foto: Andreas Szlavik)
Følg Krimi

Den 20-årige tidligere AK81’er Kenneth Nielsen kom under kraftig beskydning, da han i retten i Århus i dag skulle forklare, hvorfor han har indrømmet drabsforsøg på et ledende medlem af indvandrerbanden, Trillegårdsbanden, 29. november sidste år.

Drabsforsøget skete på åben gade, da attentatofferet - en 26-årig mand fra den såkaldte Trillegårdsbande, der længe har været på kant med Hells Angels støttegruppen AK81 - blev skudt, mens han sad og spiste ved et vindue på McDonald's på Randersvej i Århus. Han blev kørt på Århus Sygehus, men var kun ramt af et skud i højre skulder.

Kenneth Nielsen har ændret forklaring mange gange, siden han blev anholdt hos sin mor på Djursland tre uger efter skudattentatet. I første omgang har han fortalt, at han blot var passager i bilen, men at det var de to AK81’ere, 21-årige Troels Kristensen Knudsen og 20-årige Toke Hallager Okkerholm, som stod bag drabsforsøget.

Usikker og forvirret
- I begyndelsen gav du de andre skylden. Nu har du indrømmet drabsforsøg men siger, at du gjorde det, fordi du blev truet og presset. Er sandheden ikke, at du gerne vil udstille dig selv som offer. At politiet skal have ondt af dig, så du kan slippe så billigt som muligt, spurgte Michael Juul Erichsen, som er forsvarer for Troels Kristensen Knudsen.

Kenneth Nielsen, blev tydeligt usikker og forvirret over forsvarernes mange spørgsmål, som haglede ned over ham i et tempo, så dommeren måtte bede om, at tempoet blev sat ned.

- Det er et lorteliv at være rocker. Da jeg kom i isolation, fik jeg tænkt mig om. Jeg fik dårlig samvittighed. Jeg vil ikke stikke nogen, jeg vil bare fortælle sandheden, fortalte Kenneth Nielsen, som afviser, at han har diskuteret strafnedsættelse med politiet som tak for, at han har været så åbenmundet.

- Nej, det har jeg ikke. Jeg vil bare ud af miljøet.

Kenneth Nielsen var i øvrigt, før han kom ind i rockerkredse, en lovende crosskører.

Rocker havde madpakke med i retten
Sikkerheden er så enorm i den verserende sag, at politiet havde glemt at tage bæltefikseringen af den 46-årige HA-rocker, Lars Brian Kristensen, da han satte sig til rette ved siden af sin forsvarer Mikkel Hansen. Han blev hurtigt gelejdet ud ad lokalet igen for at få det afmonteret af en af de otte betjente med pistoler i bæltet, som skal sikre ro og orden.

Alle fire tiltalte var til stede under hele retssagen, men Kenneth Nielsen var skjult bag en grå skærm, så hans tidligere rockervenner ikke kunne se ham - og omvendt - og to betjente iført skudsikre veste flankerede ham konstant.

De tre medtiltalte har indtil nu ikke villet sige noget i retten, og de gjorde i det hele taget ikke meget væsen af sig. Toke Hallager Okkerholm, en plysset fyr i sort tøj, havde medbragt en frysepose med en flad madpakke og en lille æblejuice, som lå foran ham på bordet.

21-årige Troels Kristensen Knudsen, som var på prøve i AK81, da drabsforsøget fandt sted, havde i dagens anledning skjorte og slips på, mens Lars Brian Kristensen ikke havde gjort noget for at pynte på sit i øjenfaldende rockerudseende. Han har tatoveringer op ad halsen, en tung sølvkæde hviler i halsudskæringen, og en 10-centimeter bred, sort stribe hår løber over hans i øvrigt glatbarberede isse.

Retssagen fortsætter i fredag, og der forventes at falde dom tirsdag.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind