Dødsbilist beholdt sit kørekort

Selvom han havde kørt en kvinde ihjel i en narkorus for seks måneder siden, havde vanvidsbilist fra Randers stadig lov til at køre bil

I aftes var det ikke første gang, den 33-årige mand dræbte en kvinde i trafikken - men helt sikkert den sidste. (Foto: Claus Bonnerup)
I aftes var det ikke første gang, den 33-årige mand dræbte en kvinde i trafikken - men helt sikkert den sidste. (Foto: Claus Bonnerup)

Den 33-årige mand, der i aftes kørte sig selv og en 23-årig kvinde ihjel, havde stadig sit kørekort, selvom han havde dræbt en tysk kvinde i en ulykke for et halvt år siden.

Dengang var den 33-årige vanvidsbilist kørt i narkopåvirket tilstand på de østjyske veje, og blev derfor varetægtsfængslet kort efter dødsulykken.

Seks dage senere blev han dog løsladt, mens man ventede på resultatet af hans narko-test.

Kørte lovligt
Ifølge vagtchef Per Bennekov, Østjyllands politi, havde den 33-årige stadig sit kørekort, fordi trafikdrabet fra december endnu var uafklaret ved domstolene.

- Det er korrekt, at der i tilknytning til det pågældende trafikdrab i Randers var flere sigtelser mod den dræbte.

- Men sagen var ikke berammet, og derfor kunne han lovligt køre bil, siger Per Bennekov.

Ved ulykken i aftes på Randersvej i Lisbjerg nord for Århus kørte den 33-årige dødsbilist over i den modsatte kørebane og kolliderede frontalt med en anden bil.

Bilens fører, en 23-årig Århus-kvinde blev dræbt på stedet. Den 33-årige havde dermed to menneskeliv på samvittigheden, da han kort efter selv udåndede på skadestuen.