Betjenten sagde faktisk 'Perle'

Betjent sagde 'perle' og ikke 'perker'. konstaterer statsadvokat og politiklagenævnet - men han burde heller ikke have sagt 'Perle'

Politiklagenævnet og Statsadvokaten har sat punktum i sagen om Perle- eller Perker. (Arkivfoto:kaos.tv)
Politiklagenævnet og Statsadvokaten har sat punktum i sagen om Perle- eller Perker. (Arkivfoto:kaos.tv)

Ordet 'perker' blev ikke brugt, da en betjent ville have en 26-årig demonstrant til at sætte sig ned i januar. Betjenten sagde 'perle', men burde ikke have brugt ordet, konkluderer Københavns statsadvokat, Lise-Lotte Nilas, efter omfattende undersøgelser af, hvad der egentlig blev sagt under episoden, der blev optaget på video.

Det, betjenten sagde, var 'Kan du fatte det, perle? Kan du fatte det?'. Lise-Lotte Nilas er på baggrund af afhøringer overbevist om, at udtrykket ikke blev anvendt i samme betydning som 'perker' eller lignende. Det sigtede altså ikke på den 26-åriges etniske tilhørsforhold, oplyser dr.dk.

- Selv om udtrykket ikke skulle opfattes nedladende, har det i situationen imidlertid alene kunnet opfattes som et negativt udtryk. Derfor var der ikke tale om korrekt sprogbrug, og jeg har fundet sprogbrugen kritisabel, skriver Lise-Lotte Nilas.

Politiklagenævnet har tilsluttet sig statsadvokatens afgørelse, og dermed slutter sagen. Den politiassistent, der sagde det, kommer ikke i retten.