12 års fængsel for huedrabet

20-årig rigmandssøn dømt til 12 års fængsel for drabet på 19-årige Anton, der blev brutalt stukket ned, da han ikke ville aflevere sin hue

19-årige Anton Njie blev stukket ihjel, da han nægtede at aflevere sin sorte hue til de to dømte. (Foto: Jan Sommer)
19-årige Anton Njie blev stukket ihjel, da han nægtede at aflevere sin sorte hue til de to dømte. (Foto: Jan Sommer)

20-årige Rasmus Balle Jensen blev for kort tid siden idømt 12 års fængsel for drabet på 19-årige Anton Njie.

Hans 21-årige medgerningsmand, Andrew Satarivand med iranske rødder, fik 2 års fængsel for vold og røveriforsøg. Han fik desuden en betinget udvisningsdom.

Retssalen var propfyldt, og flere af de dømtes venner og familie var mødt frem for at støtte de dømte. De overfaldt 5. januar Anton Njie på gaden, da han nægtede af aflevere sin hue til dem.

De dømte hørte straffene blive læst op uden at vise nogen reaktion. Blandt Rasmus' venner og pårørende var der flere, der brød ud i gråd, da dommen blev læst op.

Rasmus Balle Jensen udbad sig betænkningstid med hensyn til, om han vil anke dommen. Andrew Satarivand modtog sin dom.

Enigt nævningeting
Det var et enigt nævnigeting, der idømte Rasmus Balle Jensen 12 års fængsel for knivdrabet. Anklageren havde krævet 14 års fængsel, mens forsvareren argumenterede for 10 år.

Anton Njie blev stukket tre gange i låret og fik et dødeligt stik i venstre side af brystet. Et enigt nævningeting fandt torsdag den 20-årige Rasmus Balle Jensen skyldig i drab. Han er ud af en velhavende familie fra det indre København - hans far ejer blandt andet et meget populært in-sted i centrum.

'Pludselig blev der helt stille'
Et af vidnerne, en ven til Anton Njie, der oplevede drabet på helt nær hold, har i retten givet sin version af drabet.

- Jeg så Anton i defensiven. Han forsøgte at gå tilbage under slagsmålet. De havde svært ved at ramme ham, fordi han var højere end dem. Pludselig blev der helt stille. Så så jeg Anton komme gående. Jeg spurgte om han var ok, men han svarede ikke. Så lænede han sig op ad en parkeret bil. Hans øjne var udtryksløse. Så drejede han halvt rundt og faldt og landede med ansigtet ned af, lød den uhyggelige forklaring fra Antons ven, mens offerets familie og venner ikke kunne holde tårerne tilbage.