Annonce:
Annonce:

Andreas' voldsmand fortsat på fri fod

Politiet har endnu ikke fanget den mand, der lørdag nat på Café Rust forårsagede den 25-årige norske Andreas Bull-Gundersens død

Andreas Bull-Gundersen blev bare 25 år gammel. (Privatfoto)
Andreas Bull-Gundersen blev bare 25 år gammel. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Krimi

Den mand, der lørdag nat tilføjede den 25-årige Andreas Bull-Gundersen en dødelig hovedskade med et tungt ølglas på Café Rust på Nørrebro i København, er fortsat på fri fod.

- Vi har ikke løbet ham op i løbet af natten, så status fredag morgen er, at han er fortsat på fri fod, siger den Centrale Efterforskningsleder ved Københavns Politi til ekstrabladet.dk.

Gerningsmanden er en yngre mand med indvandrerbaggrund. Han havde natten til søndag sammen med to andre indvandrere en uoverensstemmelse med Andreas, der endte med, at den ene af dem knaldede et tungt ølglas i hovedet på nordmanden, der kortvarigt gik i gulvet. Tirsdag blev Andreas fundet død på sin husbåd. Han døde af en hjerneblødning. Sansynligvis som følge af slaget i hovedet med det tunge ølglas.

Annonce:

Drabsafdeling fåmælt
Gerningsmanden vil, når han bliver fundet, blive sigtet for vold med døden til følge. Sagen ligger i Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet ved Københavns Politi, men her er efterforskningsleder Henning Schou Koefoed forholdsvis fåmælt om de spor politiet har at gå efter.

- Vi har spor at gå efter, så vi skal nok fange ham. Hvilke spor vi har, vil jeg ikke ind på, forklarede efterforskningsleder Henning Schou Kofoed fra Københavns Politi torsdag til ekstrabladet.dk.

Politiet er tænkeligt i besiddelse af overvågningsmateriale fra stedet, men det ønsker de hverken at be- eller afkræfte. Identiteten på gerningsmanden var torsdag eftermiddag også ukendt.

Han var mine eneste søn
Netop nu er den afdøde Andreas Bull-Gundersens - norsk af oprindelse men studerende i Danmark i gennem fire år - mor og stedfar på vej til København for at skulle indse den tragiske sandhed om, at deres søn er død - højst sandsynligt på grund af en fatal fejl søndag morgen på Rigshospitalet.

Annonce:

- Det er så svært. Jeg kan ikke beskrive det. Han var min eneste søn. Og det er så forfærdeligt, at han er død på grund af tilfældigheder, forklarer en meget berørt mor - Elisabeth - hvis stemme er lige ved at knække over, da ekstrabladet.dk får fat i hende. Netop nu er hun sammen med manden - og Andreas' stedfar igennem de sidste ti år - Heming Olaussen på vej til Danmark for at tale med politiet, sygehusvæsenet, Andreas' arbejdsplads og venner.

Ta' en taxa hjem
Både hun og stedfaren understøtter Andreas' venners forklaring om, at han tidligt søndag morgen - på politiets opfordring - tog til Rigshospitalet for at blive undersøgt ved seks-tiden om morgenen.

- De var to venner, der var med ham på sygehuset. Men der var en meget stresset og overfladisk sygeplejerske eller læge, som så på hans sår i hovedet og sendte ham hjem igen. 'Ta' en taxa hjem', havde hun sagt. Hun var slet ikke interesseret i at undersøge ham, fortæller Andreas stedfar.

Misforstod ordet
- De havde ventet ret længe, og hun har åbenbart ikke forstået alvoren. De fortalte flere gange, at han var bløder - altså hæmofil - men hun misforstod ordet med homofil. Det er der ingen tvivl om, fastslår stedfaren, som gengiver samtalen mellem Andreas' venner og sygeplejersken således:

- Han er bløder.

Annonce:

- Nej, han bløder ikke noget særligt, skulle den kvindelige sygeplejerske have sagt.

- Nej, han er hæmofil, forsøgte vennerne sig igen.

- Jamen er han homofil, så har han ikke brug for behandling, fastslog Rigshospitalets medarbejder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU
Annonce:
Annonce:
Annonce: