Sprogforvirring på Riget - patient døde

En norsk studerende i Danmark er død, efter han søndag morgen fik et glas i hovedet på en bar. På Rigshospitalet har de angiveligt misforstået hans sprog. De troede han var homofil og ikke hæmofil - altså bløder

Den 25-årige forsøgte at forklare, at han var hæmofil. Rigshospitalet forstod det som om, at han var homofil og sendte ham hjem.(Foto: Tariq Mikkel Khan)
Den 25-årige forsøgte at forklare, at han var hæmofil. Rigshospitalet forstod det som om, at han var homofil og sendte ham hjem.(Foto: Tariq Mikkel Khan)

Det er tragiske omstændigheder, der tirsdag aften førte til, at en 25-årig norsk studerende i Danmark blev fundet død i sin husbåd i Sydhavnen. Årsag: Han blev afvist fra Rigshospitalet, hvor læger og/eller sygeplejersker formentlig ikke forstod hans norske sprog og sendte manden hjem igen.

Den 25-årige mand, der har studeret til socialrådgiver i Danmark siden 2005, vidste, at en lægelig behandling var nødvendig efter overfaldet. Den unge mand var nemlig bløder, og han kendte risikoen for, at skaderne fra glasset i hans hoved kunne være fatale. Det blev de!

Homofil eller hæmofil
- Vi har oplysninger fra hans venner om, at han har henvendt sig på Rigshospitalet for at få hjælp. Men her blev han afvist - formentligt fordi man har misforstået noget. Sygdommen hedder noget på latin, som minder meget om det at være homofil, altså homoseksuel, forklarer politikommissær Henning Schou Kofoed til ekstrabladet.dk.

En obduktion af liget viser, at den 25-årige er død af en hjerneblødning - altså lidt over et døgn efter, at han fik glasset i hovedet på Café Rust i København.

Død mindre end et døgn efter overfald
- Retsmedicinerne har vurderet, at han er død mandag aften. Et døgn før vi finder ham. Men det er dog usikkert, idet beregningerne er lavet ud fra forskellige temperaturforskellige.

Hvor stort er sammenfaldet med hans blødersygdom og hjerneblødningen?

- Det er et svært lægeligt spørgsmål. Hvis man er bløder, kan blodet ikke koagulere, og det fortsætter med at bløde, hvis man ikke får behandling. Hjerneblødningen behøver ikke at komme med det samme. Den kan udvikle sig over lang tid - det som man kalder en langsom siveblødning. I realiteten presses hjernen ned i rygmarven, fordi blodet presser mere og mere på, forklarer Henning Schou Kofoed om sagen.

En endnu ukendt gerningsmand smadrede tidligt søndag morgen et massivt og højt glas ned i hovedet på normanden, der besvimede som følge af det hårde slag. Herefter tog han til Rigshospitalet, hvor man altså sendte ham hjem igen uden yderligere behandling.

Embedslægen ind i sagen
Det var venner til den 25-årige, som i weekenden havde været på besøg hos deres kammerat i København, der slog alarm, da de søndag aften ikke kunne komme i kontakt med deres ven. De kontaktede bekendte i Sydhavnen, som fandt den 25-årige død på husbåden.

Politiet har ikke kontaktet Rigshospitalet men vil nu tage stilling til, om embedslægen skal blandes ind i sagen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?