Kørte 120 km/t med mand på køler

Taxichauffør kørte to kilometer med mand hængende uden på bilen. Farten nåede på et tidspunkt op på 120 kilometer i timen

Følg Krimi

En 41-årig taxichauffør fremstilles i morgen i grundlovsforhør ved retten i Hillerød med krav om varetægtsfængsling. Han er sigtet for at bringe andres liv i fare og for at køre bil i påvirket eller svækket tilstand.

Forhistorien er, at chaufføren torsdag eftermiddag mellem klokken 15 og 16 ifølge flere borgere i Farum i Nordsjælland kørte meget hasarderet gennem byen.

- Der var ifølge borgerne tale om, at han kørte over for rødt, hasarderede overhalinger og andre farlige situationer, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi, Per Thuesen, til ekstrabladet.dk.

Forsøgte at stoppe taxien
Flere bilister forsøgte derpå at få chaufføren til at stoppe bilen, da de mente, han var til fare for de øvrige trafikanter.

De alarmerede politiet og fulgte efter ham ud af Farum ad Slangerupvej, og da de holdt for rødt ved et lyskryds, forsøgte de at få chaufføren i tale.

Hang uden på bilen
En mand, der var fulgt efter sammen med en ven, forsøgte at åbne døren til taxien for at bede chaufføren om at blive på stedet til politiet nåede frem, men chaufføren nåede at låse dørene indefra, inden manden nåede helt frem til bilen.

- Manden stillede sig foran taxien, men chaufføren påkørte ham, hvorved han røg op på køleren og videre op over bilen, så han fik fat i tagbøjlerne. Chaufføren speedede derpå op og kørte godt to kilometer gennem skoven i retning mod Lynge.

Farten nåede på et tidspunkt op på cirka 120 kilometer i timen, mens manden klamrede sig til tagbøjlerne, fortæller Per Thuesen.

På vej gennem skoven mellem Farum og Lynge var taxichaufføren i høj hastighed ved at presse en kvinde i en sølvfarvet bil i grøften. Nordsjællands Politi vil meget gerne i kontakt med den kvinde.

- Det var hans egen skyld
Til sidst fik den nødstedte mands ven, der var fulgt efter taxien, sammen med andre bilister, chaufføren til at stoppe og tilbageholdt ham, indtil politiet nåede frem.

- Manden, der endte med at hænge fast i tagbøjlerne, slap med knubs og en chokerende oplevelse. Chaufføren nægter at have påkørt ham, men siger, at manden selv hoppede op på køleren, siger Per Thuesen til ekstrabladet.dk.

Han oplyser, at taxichaufføren virkede påvirket - evt. af medicin - og at der derfor blev udtaget en blodprøve fra den 41-årige fart-desperado.

Seneste nyt

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.